שופטי ביהמ"ש העליון הכשירו בשבוע שעבר את הקרקע להתמחרות הגדולה על חברת הנכסים של הצלחת יחזקאל, נכסי יהודה, של חברי וגמלאי אגד, לה מרכזים מסחריים במערב ראשון לציון. עד כה מרבית השחקנים הגדולים של הענף רכשו את חוברת החברה ומנהלים מגעים עם מפרקי החברה.
ל"גלובס" נודע, כי עד כה הביעו התעניינותן בנכסי החברה גזית גלוב מרכזים מסחריים, היזם דוד עזריאלי, חברת הביטוח מגדל, חברת ישפרו ביחד עם כלל ביטוח, דלק נדל"ן של תשובה, ועוגן, הנמצאת בשליטת אלוני חץ וחברת אוסיף.
החברות השונות יידרשו בעוד 45 יום להגיש הצעותיהן לרכישת החברה המניבה. על-פי ההערכות, המחיר הסופי ינוע סביב 35 מיליון דולר, ויבטא תשואה של כ-8%.
בבעלות דרום יהודה מגרש של 6.5 דונם במערב ראשל"צ, עליו בנוי מבנה מסחרי בן 2,900 מ"ר, המאוכלס כיום על-ידי רשת ACE. למגרש זכויות בנייה לא מנוצלות של 5,800 מ"ר, המיועדים למסחר בשתי קומות עליונות. השמאים יוסף פישלר ואווילין דוידזון העריכו את הנכס ב-3.5 מיליון דולר.
דרום יהודה מחזיקה בנוסף פאואר-סנטר בן 20 אלף מ"ר, הבנוי על מגרש של 30 דונם, בצמוד למבנה המסחרי. הפאואר-סנטר נמצא בתפוסה מלאה, ומושכר להום סנטר, קוסמוס ועוד. לאחרונה, יבואני דיזל, האחים אירני, שכרו חנות בשטח של כ-2,500 מ"ר במתחם. הם ישלמו דמי שכירות של 15.5 דולר למ"ר לחודש, בחוזה ל-8 שנים עם אופציה ל-5 שנים נוספות.
לפאואר-סנטר זכויות בנייה נוספות המעוגנות בהסכם עם העירייה, לבניית 25 אלף מ"ר משרדים. שווי הפאואר-סנטר הוערך על-ידי השמאים ב-35 מיליון דולר. בבעלות דרום יהודה פאואר-סנטר נוסף, בשטח של 35 דונם, ברחוב אברהם בר באזור התעשייה החדש במערב ראשל"צ. לחברה חוזה חתום לגבי השטחים בשלב ב' (15 אלף מ"ר) להקמת עיר סרטים, דוגמת סינמה סיטי בגלילות. לדרום יהודה ישנן התחייבויות של 25 מיליון דולר.
יורם גלובוס, בעליה של רשת בתי הקולנוע גלובוס, מכשיר גם הוא את הקרקע לעיסקה הגדולה. גלובוס מנהל בימים אלו מו"מ לרכישת השלד הבורסאי אונמי, אשר תנהל את מתחם בתי הקולנוע בראשון לציון, בדומה למתחם הסינמה סיטי ברמת השרון. בהנחה שהעיסקה תצא לפועל, תנהל אונמי את הפרויקט ותוכל להשכיר את השטחים המסחריים. בתמורה לזכויות אלה היא תהיה אחראית לספק למתחם ציוד מתאים (מושבי קולנוע, ציוד הקרנה וכדומה), בהשקעה של כ-5 מיליון דולר.
כמו כן תקצה אונמי ליורם גלובוס חלק ממניותיה בהקצאה פרטית, שהיקפה טרם נקבע. הקומפלקס בראשון לציון צפוי לקום בעוד כשנתיים, ויכיל 20 בתי קולנוע שיוקמו בהשקעה של יותר מ-20 מיליון דולר. גלובוס מתכנן להקים במתחם, בנוסף לבתי הקולנוע, גם אולפן הפקות לתוכניות ריאלטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.