אחרי משא ומתן שנמשך כשנה וחצי הודיעה היום חברת BMC כי תרכוש את חברת אידנטיפיי הישראלית תמורת 150 מיליון דולר במזומן. מאז הקמתה בשנת 96' הושקעו באיידנטיפיי 63 מיליון דולר. אידנטיפיי (Identify Software) תהפוך להיות חטיבה ב-BMC, שתנוהל בידי מנכ"ל ויזם איידנטיפיי, יוחאיסלונים.
סלונים אמר היום ל"גלובס": "היה לנו חשוב שלאחר הרכישה הזאת יהיה המשך לפעילות איידנטיפיי. שמחים שהתוכנית שגיבשנו עם BMC הופכת את החברה למרכז פעילות אסטרטגית של החברה. תוקם חטיבה נפרדת שבה ייכללו מוצרי איידנטיפיי ומוצרים קיימים נוספים. קבוצת ההנהלה והעובדים ימשיכו בעבודתם".
רכישות הן מאיץ של כל חברה, אמר היום מנכ"ל ונשיא BMC, בוב ביוצ'אמפ: "רכישת איידנטיפיי תאפשר ל-BMC להרחיב את סל המוצרים של החברה ולבדל אותה בתחום ה-BSM (Business Service Management)".
היסטוריית הרכישות של BMC בישראל התחילה בשנת 1999, אז רכשה את חברת המימד החדיש של רוני עינב, דליה פרשקר ויוסי הולנדר תמורת 650 מיליון דולר (סכום שהיווה עד אז את הרכישה הגבוהה ביותר של חברה ישראלית). כעבור כשנה רכשה את אופטיסיסטמס תמורת 70 מיליון דולר והמשיכה בשתי רכישות מינוריות. כיום יש ל-BMC בארץ מרכז פיתוח שמעסיק 470 עובדים, מהם 370 ברמת החייל ו-100 בתל חי. רוב עובדי איידנטיפיי אינם נמצאים בישראל ולכן המרכז לא צפוי לגדול באופן משמעותי בשל הרכישה.
במהלך 18 החודשים האחרונים ניהלה איידנטיפיי מגעים לרכישתה עם כמה חברות בינלאומיות גדולות ואף בחנה אפשרות לצאת להנפקה בנאסד"ק.
ההנפקה נבחנה ברצינות בשל התקררות המו"מ עם BMC ובוטלה עם התחדשותו. הרומן בין BMC לאיידנטיפיי נמשך זמן רב קודם לכן, כשבמהלך השנים האחרונות בחנה BMC כמה אפשרויות לשיתוף פעולה בין החברות. BMC הייתה קרובה להשתתף בסבב גיוס ההון הגדול שהחברה ערכה בשנת 2004 ומאוחר יותר נבחנה האפשרות לשיתוף פעולה אסטרטגי בין שתי החברות, אך כל אלה לא עלו יפה.
BMC היא אחת מחברות התוכנה הגדולות בעולם והיא פועלת בתחום BSM המאפשר לארגונים לנהל את מערכות ה-IT שלהם מנקודת ראות עסקית. פתרונותיה מאפשרים ניהול כולל של מערכותIT ארגוניות, תשתיות, בסיסי נתונים, אפליקציות ושירותים על כל פלטפורמות המחשוב.
איידנטיפיי הוקמה בשנת 1996 בידי קבוצה של יוצאי מרקורי. סלונים היה בעבר סגן נשיא לפיתוח ומנהל הטכנולוגיה הראשי (CTO) של מרקורי ולאחר מכן שימש כסגן נשיא בכיר למוצרים ושיווק בטקנומטיקס, אשר נמכרה לאחרונה ל-UGS תמורת 200 מליון דולר.
איידנטיפיי מפתחת פתרונות לאופטימיזציה של תהליכי התמיכה באפליקציות בארגונים. לחברה טכנולוגיה ייחודית, ה"הקופסה השחורה", שמאפשרת לעקוב אחרי הפעילות של משתמשים בתוכנות בחברה ובכך להתחקות אחרי תקלות ובעיות.
בשנת 2000, כמו חברות אחרות בזמן ההוא, תכננה לצאת להנפקה פומבית ולגייס הון בנוימרקט לפי שווי של כ-70 מיליון דולר. ההנפקה בוטלה עם נפילת השווקים ואיידנטיפיי נקלעה לקשיים. סלונים מונה למנכ"ל וביצע שורה של שינויים בחברה. ממש לפני המשבר הגדול הצליחה החברה לגייס 28 מיליון דולר שמימנו אותה במשך שלוש שנים. עם היציאה מהמשבר, בתחילת 2004, גייסה כ-15 מיליון דולר ומאז גייסה 5 מיליון דולר נוספים מקרן ההלוואות פלנוס.
אקזיט נאה למשקיעים
בשנתיים האחרונות הצליחה איידנטיפיי להמריא. היא חתמה על שורה של הסכמים שהניבו לה הכנסות של עשרות מיליוני דולרים עם מיקרוסופט והצליחה לצרף לשורותיה לקוחות גדולים דוגמת HP, אגפא, פוג'יטסו ומריל לינץ'. הכנסותיה בשנת 2005 עמדו על 23 מיליון דולר, גידול של 60% משנת 2004 והמשך הגידול המהיר של 100% משנת 2003.
באיידנטיפיי שורה ארוכה של משקיעים בהם קרנות ההון סיכון הישראליות אינפיניטי, אוורגרין, פורמולה ונצ'רס, סטאר ונצ'רס, קרן הוונצ'ר לנדינג פלנוס, כלל תעשיות, אינטל קפיטל ושורה של משקיעים זרים.
אבישי זילברשץ, שותף מנהל באינפיניטי, אמר היום: "איידנטיפיי היא חברה עם טכנולוגיה מובילה והנהלה מצוינת. אנחנו מאמינים כי היא יכולה הייתה להמשיך את דרכה גם כחברה עצמאית, אולם ההצעה של BMC הייתה מאוד אטרקטיבית ולכן הוחלט למכור אותה. אנחנו השקענו בחברה לפני כשנתיים ובטווח הזמן הזה עשינו תשואה מאוד יפה על ההשקעה".
פורמולה ונצ'רס עומדת לעשות רווח של פי 4 על השקעתה באיידנטיפיי. שי בייליס מפורמולה לא מגיב על הרווח אבל אומר: "זוהי הוכחה נוספת שיש בארץ מנהלים מצוינים של חברות טכנולוגיה. ליוויתי את התהליך ואני מאמין שזה יגדיל את הנוכחות של BMC בישראל".
פלנוס השקיעה בחברה 5 מיליון דולר כהלוואת סיכון ועם השלמת העסקה קיבלה בחזרה את ההלוואה שהעניקה ועוד 7 מיליון דולר נוספים.
עבור אוורגרין זהו אקזיט שמיני בקרן אוורגרין 3 מבציר 2000. אוורגרין השקיעה בחברה עם הקמתה בשנת 1996, ארז שחר מאוורגרין אמר היום: "החיבור ל-BMC יאיץ ללא ספק את מכירות איידנטיפיי, אשר כבר כעת הינן מרשימות ביותר, ויחזק את מעמדה המוביל בתחום תוכנות לזיהוי תקלות באפליקציות וסיוע למתכנתים בטיפול בהן".
עבור סטאר ונצ'רס האקזיט יכול לשמש זריקת עידוד, שכן היא מצויה בעיצומו של גיוס קרן חדשה, גיוס שמצוי בקשיים. "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.