הווילה של אייל ברקוביץ' היתה חלוץ מרכזי

התעוררות ניכרת בשוק דירות היוקרה בחיפה, המתווכים: "עדיין במחירים שפויים"

בחודשים האחרונים חלה התעוררות בשוק דירות היוקרה בעיר חיפה. לדברי ליאורה שלוש, בעלת משרד התיווך צוות נדל"ן, יש הבחנה ברורה בין דירות יוקרה ובתים פרטיים בשכונה דוגמת דניה, לבין דירות יוקרה חדשות, שנבנות בשנים האחרונות ברחובות היוקרתיים בכרמל הוותיק, במקום בתים ישנים, שנהרסים.

שלוש: "בשנים האחרונות, בעיקר בתקופת המיתון והתפוצצות בועת ההיי-טק, ניכר היצע גדול של בתים בשכונת דניה, שכן לאנשים לא היה הכסף לתחזק בתים כאלה ולשלם עבורם את הארנונה. בחודשים האחרונים, עקב העלייה בביקושים לדירות יוקרה, ניכרת התעוררות גם בשכונת דניה". כיום ניתן למצוא באזור העליון של שכונת דניה בתים בשטח של 200 מ"ר, במצב טוב, על מגרש של כ-500 מ"ר בכ-500 אלף דולר. מחירי הבתים הגדולים יותר בשכונה יכולים להגיע גם למיליון דולר יותר.

כדוגמה לכך מביאה שלוש את העיסקה בה נמכרה לפני מספר חודשים, באמצעות צוות נדל"ן הווילה של שחקן הכדורגל אייל ברקוביץ, לאוליגרך רוסי, תמורת שני מיליון דולר.

במקביל, נרשמים ביקושים ערים לדירות באזורים היוקרתיים והוותיקים בכרמל. "בכרמל הוותיק יש היום כמה פרויקטים של דירות יוקרה, שנבנות באמצעות קבוצות רכישה, המתארגנות לרכישת המגרש מבעליו, ובונות עליו. נמכרות דירות גדולות, שמחיריהן יכולים להגיע ל-3,500 דולר למ"ר".

טלי אראל בעלת משרד התיווך צמרת הכרמל, מסכימה עם הקביעה בדבר ההתעוררות בשוק וגם היא משייכת זאת להתעוררות בתחום ההיי-טק. לדבריה, כשיש התעוררות כזאת היא באה לידי ביטוי בחיפה בגלל המרכז לתעשיות מדע (מת"מ), הממוקם במבואות הדרומיים של העיר, ומעסיק אלפים מתושביה. לדברי אראל, הפריחה בשוק מגורי היוקרה מאופיינת בעיקר בביקושים לווילות בדניה ודירות באמצעות קבוצות הרכישה, אולם אינה משפיעה על דירות יוקרה "לא ממותגות". כדוגמה לכך היא מזכירה דירה בבית דו משפחתי, ברחוב צדדי במרכז הכרמל בשטח 220 מ"ר על גינה ענקית, שבעליו מנסים מכור אותו מזה שנה תמורת 620 אלף דולר, אולם לא משיגים את המחיר הנדרש.

כרמל עדה, מנכ"ל סנצ'ורי 21 בחיפה, מחזק את הדעה, ומביא כדוגמה דירות ב"מגדלי פנורמה" במרכז הכרמל, שנחשבו עד לפני מספר שנים כפרויקט היוקרתי ביותר בכרמל. אלה נמכרות כיום במחירים נמוכים בעשרות אחוזים מאלה שנדרשו עבורן בעבר. עדה מסכם ואומר, שלמרות שחלה התעוררות, עדיין ניתן להשיג בחיפה דירות יוקרה במחירים שפויים בהשוואה למחירים במרכז הארץ.