א.י. נבו רכש מגרש של מי ערד בנתניה ל-148 דירות ב-18.2 מיליון שקל

שווי המגרש זינק ב-77% תוך 8 חדשים " המחיר גבוה ב-110% מהערכת שמאי

חברת א. י. נבו זכתה בשבוע שעבר בהתמחרות שערך עו"ד גיל הירשמן, וקנתה מגרש ל-148 דירות במזרח נתניה. היא תשלם 18.2 מיליון שקל, שהם כ-3.9 מיליון דולר, לא כולל פיתוח והיטל השבחה. המגרש היה של חברת מי ערד, והועבר לכונס הירשמן על-פי דרישת בנק מרכנתיל-דיסקונט, שהחברה חייבת לו עשרות מיליוני שקלים. כל תמורת המכירה תועבר לפירעון חובות לבנק.

המכרז עורר עניין רב וניגשו אליו שבע חברות. למקום השני הגיעה חברת חפציבה, בשליטת משפחת מרדכי יונה, שהציעה 18.1 מיליון שקל. ההתמחרות נערכה במשרדיו של עו"ד הירשמן, במגדל המוזיאון בת"א. עו"ד הירשמן הגיש את העיסקה לאישור שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, שרה דברת. ההערכה היא כי העיסקה תאושר בשל המחיר הגבוה, כמפורט בהמשך.

להלן רשימת יתר המשתתפים במכרז ובהתמחרות, והמחירים שהציעו: חפציבה, בשליטת משפחת מרדכי יונה - 18.1 מיליון שקל; האחים שרבט - 17.6 מיליון שקל; דונה (חברת בנייה ירושלמית) - 17.3 מיליון שקל; יוסי אברהמי - 16.7 מיליון שקל (י. אברהמי הוא אחיו של גואל אברהמי, בעלי השליטה בחברת מי ערד, והוא בונה בין היתר בדרום ת"א ובאילת); שכטמן - 10.1 מיליון שקל; מאיר סאסי - 9.7 מיליון שקל.

המכירה נערכה כמקובל בשני שלבים. בשלב הראשון הוגשו שבע הצעות בכתב. הגבוהה ביותר הייתה של נבו, 16.43 מיליון שקל, השנייה של חפציבה, 16.93 מיליון שקל, השלישית של שרבט, 16.31 מיליון שקל, הרביעית של אברהמי, 16.3 מיליון שקל, החמישית של דונה, 15.0 מיליון שקל. שכטמן וסאסי הגישו הצעות נמוכות בהרבה, כמפורט בהמשך. גם הם הוזמנו להתמחרות, אך לא הגיעו.

ההתמחרות התחילה ב-16.5 מיליון שקל, והכונס הירשמן קבע, שהקפיצות יהיו 100 אלף שקל. לאחר מכן פרשו המתחרים בהדרגה, ולבסוף נשארו בתחרות נבו וחפציבה: חפציבה 17.1 - נבו 17.8; חפציבה 17.9 - נבו 18.0; חפציבה 19.0 - נבו 18.2, וכאן חפציבה פרשה.

מי ערד, בשליטת גואל אברהמי, נקלעה אשתקד לקשיים, ועו"ד אלי אדם מונה בשלב ראשון לנאמן על נכסיה. הוא פירסם בחודש באוגוסט אשתקד מכרז למכירת המגרש, וההצעה הגבוהה ביותר שקיבל הייתה 2.2 מיליון דולר. לאחר מכן מונה עו"ד הירשמן לכונס על המגרש, ניהל מו"מ עם כמה קונים וקיבל מחברת חפציבה ושותפיה הצעה ב-3.4 מיליון דולר. ביהמ"ש בבאר שבע הנחה את הכונס לפרסם מכרז. התוצאה - חברת נבו תשלם 3.9 מיליון דולר, שהם 15% יותר מהצעת חפציבה, ו-77% יותר מההצעה שקיבל עו"ד אדם לפני שמונה חדשים.

חברת השמאות פז כלכלה והנדסה העריכה בינואר השנה את שווי המגרש ב-8.67 מיליון שקל, מכאן, שהמחיר שתשלם חברת נבו גבוה ב-110% מהערכת שמאי.

חברת מי ערד, בשליטת גואל אברהמי, קנתה את המגרש לפני כשנה ממשקיע חוץ, בכ-3 מיליון דולר. גם ההשתתפות הערה במכרז - באיזור שעד לעבר הקרוב היה קשה למצוא מי שיקנה בו מגרש - מעידה על ההתאוששות.

חברת א.י. נבו נמצאת בשליטת הקבלן הוותיק יצחק נבו, אחיו אפרים ואחותו יונה שפיגלמן. החברה בונה למגורים, בעיקר במרכז הארץ.

מזרח נתניה מתוכננת לכלול 6,000 יחידות. היא חוברה לאחרונה למערב העיר על ידי גשר, ונתיבי אילון מתוכננים להגיע עד לאיזור.