עוד הצעת רכש בתחום הנדל"ן: נכסים ובניין רוצה למחוק את ישפרו מהמסחר

בשבוע שעבר פרסמה הכשרת היישוב הצעת רכש להכשרה קניונים והכשרה מלונות

תחום הנדל"ן בישראל לא מפסיק לייצר כותרות בתקופה האחרונה והפעם זוהי חברת נכסים ובניין שמפרסמת הצעת רכש לחברה הבת שלה (86.7%), ישפרו. נכסים ובניין, בניהולה של סגי איתן, פרסמה היום (א') הצעת רכש למניות ישפרו במחיר של 19.34 שקל למניה, המשקף פרמיה של 14.7% על מחיר המניה בפתיחת המסחר. כל זאת לאחר שמניית ישפרו כבר רשמה עלייה של 34% מתחילת השנה.

אחזקתה של נכסים ובניין בישפרו נעשית באמצעות שתי החברות הבנות שלה גב-ים והדרים. על-מנת שהצעת הרכש תצליח, על נכסים ובניין לרכוש 8.3% ממניות החברה בעלות של 24.9 מיליון שקל, כך שתגיע לאחזקה של 95% ואז תתאפשר מחיקתה של ישפרו מן המסחר. מועד קיבול הצעת הרכש נקבע ל-1 במאי.

נציין כי מאז הודיעה היום בצהריים נכסים ובניין על הצעת הרכש, זינק מחיר מניית ישפרו למחיר של 20 שקל, ב-3.4% מעל המחיר בהצעת הרכש, מה שמראה כי המשקיעים שותפים לדעתה של נכסים ובניין בדבר הפוטנציאל בישפרו ואולי אף חושבים שמחיר הצעת הרכש נמוך משוויה האמיתי של החברה. עוד נזכיר כי אמון המשקיעים בחברה התבטא גם בתחילת השנה, כאשר ישפרו גייסה כ-150 מיליון שקל באג"ח, בעוד כוונתה המקורית הייתה לגייס 75 מיליון שקל בלבד.

נציין, כי על-פי ניסיון העבר כאשר המניה מגיעה למחיר שבהצעת הרכש, הסיכוי שהצעת הרכש תתקבל הינו קלוש, וייתכן כי נכסים ובניין תצטרך להגיש הצעת רכש חדשה במחיר גבוה יותר.

ישפרו היא זרוע הנדל"ן המסחרי של נכסים ובניין. בבעלות החברה נכסים בהיקף של 130 אלף מ"ר במספר מקומות בארץ ביניהם באר-שבע, נתניה ותל-אביב, המושכרים בתפוסה של 89%. עדות לאופטימיות בתחום הנדל"ן המסחרי ניתן למצוא בדבריו של רפי ביסקר, יו"ר נכסים ובניין, בראיון שהעניק ל"גלובס" בתחילת אפריל: "בהחלט ניתן לראות בשנה האחרונה עלייה בביקושים לנכסים מניבים ולקרקעות בייעוד למסחר", אמר.

נזכיר כי נכסים ובניין לא לבד בתחום הצעות הרכש לחברות נדל"ן. גם הכשרת היישוב מתכננת למחוק שתי חברות בנות בתחום הנדל"ן המסחרי והמלונאות. בשבוע שעבר פ0רסמה הכשרת היישוב הצעת רכש לשתי חברות בנות: הכשרה קניונים והכשרה מלונות. נציין כי מאז הצעת הרכש קפצו גם מחירי המניות של חברות אלו אל מעבר למחירן בהצעת הרכש.

אז מדוע מוחקות חברות הנדל"ן חברות בנות מן המסחר? ייתכן שאותן חברות מאמינות שמחירי אותן חברות בבורסה נמוך משוויין האמיתי, במיוחד לאור ההערכה בשוק כי ענף הנדל"ן בישראל נמצא בתהליך של צמיחה. כמו כן כניסתן הצפויה של קרנות הריט לישראל עשויה גם היא לדחוף את החברות לבצע רכישה מלאה של מניות החברות הבנות.