וול סטריט עוברת ל"קונדו"

עו"ד דייויד גוסטמנטה רצה לחסוך את שעת הנסיעה היומית שלו מברוקלין לאזור המסחרי של מנהטן. הפיתרון שנמצא: גוסטמנטה פשוט עבר להתגורר שם. "זה הדבר הכדאי ביותר", אמר גוסטמנטה, שמרחק שלושה בלוקים מפרידים בין מקום עבודתו לבין דירתו החדשה בוול סטריט. הוא משוכנע שבכך יוכל לחייב את לקוחותיו בחמש שעות עבודה נוספות.

גוסטמנטה הוא רק אחד מיני רבים, שצפויים להגדיל את מספר תושבי האזור ל-41,000 עד סוף 2007, עלייה של 80% מאז שנת 2000, כך על פי קבוצת Downtown Alliance.

באיזור מוצעות דירות חדישות ואופנתיות במגדלי מגורים משופצים, כולל כאלה ששימשו בעבר בנקים, חברות ברוקרים וכדומה.

בניין השיש שנבנה בשנת 1914 עבור J.P. Morgan בוול סטריט מס' 23, הפך כעת לקונדו. "זה סיפור מתמשך של שימוש חוזר, המותאם לצרכים העכשוויים של העיר ותושביה - דבר אופייני מאוד לניו יורק", אומרת שרה הנרי, אוצרת ראשית במוזיאון העירוני של ניו יורק.

השינוי הזה מהווה המשך מעניין לתופעת המעבר ללופטים בשטחי תעשיה נטושים בסוהו, הוסיפה.

מאחר שהאזור נטול חנויות לממכר מזון ומסעדות פתוחות כל הלילה, מציעים חלק מבתי המגורים המחודשים שירותי מלון.

ב-וול סטריט 55, בו שכן בעבר המטה של Citigroup, ייהנו הדיירים מאולמות קולנוע, מסעדות אופנתיות, מרתף יינות פרטי, ואפילו שירותי רחיצת כלבים.

עם רוכשי יחידות דיור אלה, שמחירן נע בין 800,000 דולר ל-3 מיליון דולר, נמנה גם מפיק הסרטים, הרווי ווינשטיין.

באזור צצים עסקים חדשים השכם וערב. בשנה שעברה נפתחה סוכנות מכירות למכוניות במוו בוול סטריט 67. רשת המזון Whole Foods Market Inc מתכננת לפתוח סניף חדש באזור.

בספטמבר האחרון נפתח במנהטן בית ספר יסודי לא-דתי, הראשון ב-50 השנים האחרונות. לאזור מתווסף בימים אלה מרכז תנועה חדש, הממוקם במקום שעמד מרכז הסחר העולמי (ה-World Trade Center).