מינהל מקרקעי ישראל ישווק בסוף החודש מתחם בשטח של 28 דונם, המיועד לבניית 242 דירות מגורים בשוהם. המתחם ממוקם ברחוב הקשת שבשכונת סחלבים ביישוב. המכרז החדש כבר מעורר עניין רב בקרב יזמים רבים, שכן מדובר באחת מעתודות הקרקע האחרונות של שוהם, ואין צפי לבנייה נוספת ביישוב בשנתיים הקרובות.
הפעם האחרונה שהמינהל שיווק מגרשים לבנייה בשוהם הייתה לפני כשבע שנים. במכרז המנהל בשנת 1999 זכתה חברת נכסי נאות אמיר, שרכשה קרקע ל-25 יח"ד לפי 103 אלף דולר לקרקע לדירה. ביישוב יש עתודות קרקע לשתי שכונות נוספות, האחת מתוכננת והשנייה טרם תוכננה.
ל"גלובס" נודע, כי רשימת החברות המתעניינות במכרז כוללת בין היתר את האחים ישראל, מנרב, שיכון עובדים, אשדר, גמול, חפציבה, אנגל, זילברמינץ ורסקו.
במסגרת המכרז מוצעים ארבעה מתחמי מגורים. המתחם הראשון מיועד לבניית 36 יחידות דיור, בשטח של 5.5 דונם. המתחם השני בשטח של 9 דונם מיועד לבניית 66 יחידות דיור, ועל שטחים נוספים של 6-7 דונם ייבנו 60 ו-80 יחידות דיור, בהתאמה.
תמהיל יחידות הדיור המתוכנן בשכונת סחלבים כולל 40 צמודי קרקע, 140 יח"ד בבנייה רוויה ו-100 יחידות בבנייה מדורגת. המכרז לצמודי הקרקע עדיין לא התפרסם.
שוהם נחשב לאחד מהיישובים המבוקשים בארץ, ומאז הקמתו, בשנת 1993, עלו מחירי הדיור בו גם בשנות המיתון. בשוהם מתגוררים כיום 18 אלף תושבים, מחציתם ילדים.
מועצת שוהם מסרה, כי בשכונה המתפתחת עתידים להיבנות בי"ס וגני ילדים. במסגרת עבודות הפיתוח של השכונה יבוצע פרויקט "שער העיר", לשיפור הכניסה הצפונית ליישוב. בלב השכונה יפותח גן ארכיאולוגי שכונתי גדול, מסביבה יהיו שטחים ציבוריים וכן תוקם סוללה אקוסטית מגוננת להפרדה מכביש 444.
מדיניות המועצה והוועדה לתכנון במקום נוטה שלא לאשר הקלות להוספת יחידות דיור בדרך של הקטנת גודל יחידות הדיור המאושרות (הקלה בגין חוק שבס). באמצעות מדיניות זו, ראש המועצה גיל ליבנה והמועצה מעוניינים לשמור על האופי הקהילתי והצביון הכפרי של היישוב, ועל רמת המחירים הגבוהה. לפיכך דאגה המועצה לכך, שהשכונה תכלול יחידות דיור גדולות, בנות 4 חדרים ויותר. הואיל ומדובר במכרז תלוי ועומד, המועצה והוועדה המקומית סרבו למסור מידע הנוגע להקלות או זכויות נוספות.
לדברי סמנכ"לית השיווק של חברת שיכון עובדים, דורית סבן, המתגוררת ביישוב, "רמות המחירים בשוהם נסקו בשנים האחרונות ונראה שמגמה זו תמשיך. אנו בשיכון עובדים מתכוונים להגיש הצעה ראויה, כאשר באמתחתנו תכנון אדריכלי המאפשר תמהיל של דירות מיוחדות, דוגמת דופלקסים עם גינות, מיני פנטהאוז וכדומה. כיום, מחירה של דירת 4 חדרים באזור עומד על כ-325 אלף דולר ודירת 5 חדרים עשויה להגיע גם ל-330 אלף דולר ואנו נתמחר את ההצעה בהתאם למחירים אלו".
לדברי מנכ"ל חברת בוני התיכון, עמי פרץ, החברה בחנה בצורה מעמיקה את המכרז הצפוי בשוהם ואולם למרות האטרקטיביות של המתחם שישווק, אין בכוונתה להגיש הצעה. לדבריו, "קבלנים רבים צפויים להתמודד במכרז בשוהם ולכן נראה שרמת המחירים לקרקע לדירה תעבור את רף ה-100 אלף דולר. ברמת מחירים כזאת, כדי להרוויח, הקבלן שיזכה במכרז יצטרך למכור דירות 5 חדרים לדוגמא, במחיר של כ-350 אלף דולר, לעומת מחירים של 300-310 אלף דולר לדירות דומות ביישוב כיום.
"כאשר מחיר הקרקע ליחידת דיור נע סביב רמות אלה ועלויות הביצוע ידועות, משמעות הדבר היא, ששולי הרווח הצפויים לקבלנים שיזכו במכרז זה הם על גבול הרווחיות ואף למטה מכך. תמיד ישנם קבלנים שמקווים, כי רמת המחירים תהיה גבוהה יותר מהתחזית, ומוכנים להגיש הצעות במכרזים של המינהל, ברמות מחירים שאינן כלכליות", אמר פרץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.