נאנט נדל"ן גייסה ב-AIM כ-18 מיליון דולר לפי שווי של כ-189 מיליון דולר

נאלצה לקצץ את השווי בכ-15% ולהנפיק רק 10% מההון עקב ההאטה בשוק ההנפקות בלונדון

התקררות השוק הראשוני בשוק ההון האנגלי הכניעה, לפחות חלקית, גם את אוסקר כצנלסון, בעל השליטה באולימפיה, החברה האם של נאנט נדל"ן. נאנט השלימה אתמול את הנפקתה הראשונית בבורסת ה-AIM לפי שווי נמוך מהשווי לפיו תכננה, וגייסה, במקביל, סכומים נמוכים מהתכנון המקורי. נאנט, המתמחה בייזום פרויקטים למגורים בפולין ובהונגריה, גייסה 10 מיליון ליש"ט (כ-18.4 מיליון דולר) לפי שווי חברה של 102.4 מיליון ליש"ט (כ-189 מיליון דולר) אחרי הכסף. במטבע מקומי, מדובר על גיוס של כ-82 מיליון שקל לפי שווי חברה 840 מיליון שקל.

כזכור, לפני כחודש ימים עדכנה החברה כי בכוונתה לגייס 285 מיליון שקל לפי שווי חברה של 915-1,030 מיליון שקל (973 מיליון שקל בממוצע). נפילת השווקים והתקררות השוק הראשוני, אילצה את נאנט לקצץ את שווייה בהנפקה בכ-15% בממוצע ולהנפיק רק 10% מההון בניגוד ל-25% בתכנון המקורי. ב-AIM, נזכיר, לא קיימת מגבלת מינימום על שיעור ההון המונפק לציבור בהנפקה ראשונה. ב-LSE עומד המינימום על 25%.

כפי שכתבנו אתמול, מניית נאנט צפויה להתחיל להיסחר (מסחר לא מותנה) ביום שלישי הקרוב, ה-27 בחודש, בעוד מסחר מותנה במניה צפוי להתחיל כבר בסוף השבוע הקרוב. המחיר ההתחלתי של המניה יהיה 77 פני. כחתם ההנפקה והיועץ הממונה שימש בית ההשקעות KBC לו שיתוף פעולה אסטרטגי עם MG אקוויטי פרטנרס.

"אנו רואים בהשלמת ההנפקה בתקופה הנוכחית הבעת אמון רבה של המשקיעים האירופאים בנאנט ובפוטנציאל הטמון בעתידה", אומר אוסקר כצנלסון. לדבריו, החברה מצאה לנכון להנפיק רק 10% ממניות החברה ולהמתין לתקופה טובה יותר, בה תוכל לגייס הון נוסף לפי מחיר נכון יותר עבורה.

" האם אתה מאוכזב מתוצאות ההנפקה?

"מה פתאום, ממש לא. להיפך, אני מבסוט. המשקיעים נתנו בנו לא מעט אמון, גם בתקופה שבה חברות גדולות מאיתנו בחרו לדחות את תוכניות ההנפקה שלהן. אני רק יכול להיות מרוצה מהתוצאה. כמו-כן, סכום הגיוס הנמוך יחסית אינו מהווה עבורנו בעיה. לא מדובר היה בפרמטר חשוב בתהליך, כי אנו פשוט לא לחוצים על כסף. היה חשוב לנו יותר להגיע לציבור המשקיעים".

" היה איזשהו רגע במהלך השבועיים האחרונים בו שקלתם לסגת ולנהוג כמו חברות אחרות?

"לא, לא שקלנו בכלל דחייה של ההנפקה. קיבלנו תמיכה מהגופים המשקיעים שנאנט היא חברה טובה, והחלטנו להמשיך הלאה למרות מצב השוק. הייחוד של נאנט הוא המיקוד שלה בשתי מדינות - פולין והונגריה. אנו לא קופצים ממדינה למדינה וזו הסיבה שנאנט מצאה חן בעיני המשקיעים. הם מחפשים, למעשה, חברה מפוקסת, ממוקדת עם צוות מקצועי טוב, ונאנט לדעתי ענתה על הדרישות שלהם".

" האם חוויתם קשיים במהלך הרוד-שואו?

"לא, רק קשיים של לוח-זמנים. הרוד-שואו נמשך עשרה ימים, יומיים וחצי בארה"ב, בניו-יורק ובשיקאגו, ושבעה ימים בלונדון".

" למה יופנה ההון שגויס?

"בעיקר להשקעה בפרויקטים חדשים. אנו מעוניינים להיכלל בשלישייה הפותחת של חברות הנדל"ן בפולין תוך לפחות שנה מהיום".

עם השלמת ההנפקה, תחזיק אולימפיה בכ-31% מהון המניות של נאנט, בעוד חברת משולם לוינשטיין, הנסחרת גם היא בבורסה המקומית, תיוותר עם אחזקה של כ-25%. אולימפיה תרשום בעקבות ההנפקה רווח הון של כ-17 מיליון שקל לפני מס, בעוד לוינשטיין תרשום רווח הון של כ-16 מיליון שקל לפני מס.

נאנט מעורבת כיום ב-11 פרויקטים בהיקף כולל של כ-7,000 יחידות דיור, כאשר כ-1,200 מתוכן כבר נמכרו. היקף המכירות הצפוי ממכירת כלל היחידות בפרויקטים נאמד ב-700 מיליון אירו לכלל השותפים בפרויקטים. לנאנט יש כיום הסכם שיתוף-פעולה אסטרטגי עם בנק ההשקעות, ליהמן ברדרס, שצפוי להשקיע בפרויקטים החדשים שתקים החברה במזרח-אירופה.