מחירי הבתים בבריטניה עלו בחודש מאי האחרון בשיעור הגבוה ביותר זה שנתיים. העליות החדות ביותר נרשמו בלונדון ובסקוטלנד, כך על פי איגוד השמאים המלכותי הבריטי, ה-RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors). הסקר, שנערך בקרב 342 סוקרים וסוכני נדל"ן בחודשים מארס-אפריל-מאי, הראה שמספר בעלי הנכסים אשר דווחו על עליית ערך בתיהם היה גבוה בכ-20% בהשוואה לאלה שדווחו על ירידה. שיעור זה, לאחר נטרול תנודות עונתיות, הוא הגבוה ביותר מאז מאי 2004.
"חוזקו של שוק הדיור למגורים מרמז על אמון הצרכנים בכלכלה הבריטית", מסר ג'רמי ליף, דובר מטעם RICS.
מחירי הבתים בבריטניה עלו כמעט מידי חודש מאז שה-Bank of England הוריד את הריבית במשק באוגוסט האחרון ל-4.5% ולא שינה אותו מאז.
המשקיעים מצפים שהשינוי הבא יהיה כלפי מעלה, והוא יתרחש עוד לפני תום השנה הנוכחית. עליות המחירים היו חדות באופן משמעותי בלונדון, כאשר ערך הבתים בבירה עלה בשיעור הגבוה ביותר מאז יוני 2002, מסר RICS. בסקוטלנד, לעומת זאת, המחירים עלו באופן הדרגתי יותר. "השוק חיובי מאוד", RICS ציטט את סוכן הנדל"ן ריצ'ארד קוטון, הפועל באזור הייד פארק, במרכז לונדון. "הביקוש הרבה יותר גדול מההיצע".
נתוני המשכנתאות של ה-Bank of England, שמשקפים עסקאות נדל"ן בפיגור של ששה חודשים, מצביעים על ירידה אפשרית בפעילות. כך למשל, מפסר המשכנתאות שאושרו ירד באפריל לשפל של 7 חודשים.
מודעות חדשות למכירת נדל"ן עלו במאי בשיעור הגבוה ביותר מאז אפריל 2005, דבר שעשוי לרמוז על כך שכמה ממשקי הבית לחוצים מעומס החובות ומשיעור האבטלה העולה, מסר RICS. סך התביעות לדמי אבטלה עלה במאי לשיעור הגבוה ביותר זה ארבע שנים. מספר מקרי פשיטת רגל של אנשים פרטיים הגיע לשיא ברבעון הראשון של 2006. "העלייה במספר הבתים למכירה תעצור את עלית מחירי הדיור במחצית השנייה של 2006", העריך קוטון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.