דווקא עכשיו: חברת ריט לישראל רכשה את קניון נהריה ב-20 מיליון דולר

הקניון נמכר בשל חוב בעליו בסך 162 מיליון שקל; דמי השכירות הממוצעים בקניון: 27 דולר למ"ר

חברת ריט לישראל, בראשות רו"ח עמיר בירם, ובעלי מניותיה מביעים אמון בנכסים בצפון חרף הלחימה ושיתוק העיר, ורוכשים בסוף השבוע את קניון נהריה תמורת כ-20 מיליון דולר.

קניון נהריה נמצא בבעלות מאיר ואביבה בלום, שלמה ישראל, יעקב רוזן ויעקב ברנס. חברת ריט רכשה את הקניון טרם כניסתו לכינוס נכסים, בשל חוב של בעליו לבנק דיסקונט בסך של 162 מיליון שקל.

הקניון פעיל משנת 1998 וכולל 7,500 מ"ר של שטח מניב להשכרה בשתי קומות, וקומה שלישית בשטח של כ-3,000 מ"ר המצויה ברמת גימור של שלד ומיועדת לשימוש משרדים. שטח של 1,350 מ"ר נמכר בזמנו לרשת הריבוע הכחול לשם הפעלת סניף קו-אופ. בחלוף תקופה, הרשת הוציאה את הקו-אופ מהקניון וחילקה את השטח למספר חנויות.

הקניון כולל 60 חנויות. דמי השכירות הם 450 אלף שקל לחודש, לפי 27 דולר למ"ר בממוצע, ודמי הניהול הם בסך 300 אלף שקל לחודש. מרבית החובות נוצרו בשל אשראי לשם בניית הקניון, אשר בפירעונו לא עמדה החברה שהקימה אותו, ככל הנראה בשל דרך ניהול הקניון והעדר הסכמה מצד בעליה להעמיד לה את ההון הנדרש.

חברת ריט לישראל ממשיכה לרכוש מרכזים מסחריים בישראל, וזהו הקניון ה-11 במספר שרוכשת הקרן מאז חודש אפריל אשתקד. פעילות זו מנוהלת על ידי משה רוזנבלום, מי ששימש בעבר כיו"ר התאחדות הקניונים בישראל.

בין לבין, ריט משפרת את עלויות המימון שלה באמצעות איגוח פרויקטים מניבים ומיחזורי משכנתא, ויוצרת סטנדרטים חדשים בישראל. כך למשל, החברה חתמה בשבוע שעבר על מיחזור המשכנתא הרובצת על פארק אזורים בפ"ת מטעם בנק לאומי. ריט חתמה עם בנק Euro hypo הגרמני על מיחזור משכנתא של למעלה מ-100 מיליון דולר, לתקופה של 5 שנים, בתנאים משופרים מאלו של בנק לאומי.

במהלך פיננסי אחר, ריט איגחה את קניון אבנת בפ"ת וגייסה 330 מיליון שקל מהציבור. קניון אבנת ממוקם בסמוך לביה"ח בילינסון, בצידו הצפוני של רחוב ז'בוטינסקי. הוא כולל 80 אלף מ"ר, מזה 25 אלף מ"ר שטחים מסחריים לשיווק. הקניון נחשב למרכז הקניות המוביל בפ"ת, עם 115 חנויות. בקניון 3 עוגנים - חנות של שופרסל, המשביר החדש לצרכן ומתחם בתי הקולנוע של רשת תיאטראות ישראל. משקל שטחם של העוגנים מכלל השטח המסחרי של הקניון הינו 33%, אולם משקלם של עוגנים אלו מסך דמי השכירות והניהול מהווה 17% בלבד מסך ההכנסות, וזאת בשל התעריפים המוזלים שמקבלים העוגנים בקניון.

במקביל, חברת מעלות העלתה את דירוגה של חברת ריט מרמת -A לרמת A. שכר הדירה מנכסי החברה עומד כיום על 220 מיליון שקל, לא כולל הכנסות ניהול והכנסות מחברת משכנות כלל. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת בשנת 2005 הסתכם בכ-100 מיליון שקל.

ריט גייסה בשבוע שעבר 200 מיליון שקל, באג"ח פרטיות מגופים מוסדיים, במרווח של 2.05% מעל אג"ח ממשלתיות. ההנפקה נענתה לביקושים ערים מצד הגופים המוסדיים, כך שכל משקיע קיבל רק מחצית מההזמנה שלו, בריבית שהיתה קרובה לריבית המינימום במכרז. הריבית במכרז היתה בין 2% ל-2.5%.

שרון ייגר ואורי רובין מחברת החיתום של אקסלנס נשואה השקעות הובילו את ההנפקה. מטעם קבוצת ריט ניהל את ההנפקה טל גינצבורג, מנהל הכספים של הקבוצה. כספי ההנפקה מיועדים להמשך פיתוח עיסקי של מרכזי המסחר ובנייני משרדים.