חברת קרדן ישראל שבשליטת יוסף גרינפלד ואבנר שנור, היא זו המנהלת מגעים מתקדמים לרכישת מתחם אכטמן בדרך מנחם בגין 152 בת"א, תמורת 34 מיליון דולר. כך נודע ל"גלובס". על-פי ההסכם המתגבש, אכטמן נדרש למלא אחר מספר תנאים נוספים שיביאו בסופו של דבר להשלמת העיסקה.
על המגרש בנויות כיום 4 קומות מרתף תת-קרקעיות, בשטח כולל של 18,600 מ"ר, וכן מרתף עליון המיועד לשמש כקומת מסחר וחניה, בשטח בנוי של 4,500 מ"ר. מעל קומות המרתף ניתן לבנות בנוסף קומת קרקע המיועדת למסחר ומשרדים, בשטח של 2,400 מ"ר, וקומת ביניים (גלריה) של 1,500 מ"ר נוספים.
כמו כן ניתן לבנות 11 קומות משרדים, בשטח של 2,000 מ"ר לקומה. בנוסף, קיימות זכויות לבניית 7,000 מ"ר המיועדים למגורים. בסה"כ ניתן לבנות על המגרש 46 אלף מ"ר. גופים רבים ניהלו במהלך השנה האחרונה מגעים עם איש העסקים הוותיק אלכסנדר אכטמן, אך לבסוף היו אלו שכניו בחברת קרדן שהביעו נכונות לרכוש את המתחם במחיר שנדרש.
גורמים בענף טוענים, כי מהלך זה של קרדן ישראל, השוכנת בבניין הסמוך בדרך מנחם 154, תמוה במקצת, שכן לחברה זכויות בנייה נוספות של 16 אלף מ"ר במתחם שלה שטרם ניצלה. לטענתם, יתכן שביצעה את המהלך על מנת למנוע תחרות בעתיד. כמו כן, יתכן שבקרדן רואים ערך מוסף בזכויות למגורים שבפרויקט החדש, ואף ייתכן שיעלה בידה לאחד חלקות וליהנות מזכויות בנייה מוגדלות.
קרדן מסרה בתגובה לידיעה, כי כחברה ציבורית היא מחויבת בדיווח לציבור רק לאחר השלמת העיסקה. קרדן ישראל נכנסה לאחרונה לשותפות בחברת אמד, לאחר שרכשה עם אוסיף ואיש העסקים האמריקאי אלן קסדן 50% מהחברה, בעסקה שהושלמה לפי שווי חברה של כ-150 מיליון דולר. חלקן של קרדן ואוסיף עומד על 15% כל אחת, וחלקו של קסדן הינו 20%.
כמו כן, קרדן משתפת פעולה עם אוסיף במכרז הרכבת הקלה בת"א, במתקן ההתפלה בפלמחים ובמכרז לבניית מתקן התפלה בחדרה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.