קרניבל חתמה על הצ'ק ולמיאמי יהיה מרכז אומנויות חדש

המרכז, שעוצב ע"י הארכיטקט האמריקני סזאר פלי, יישא את שמה של חברת הפלגות הנופש, שבשליטת מיקי אריסון, בזכות תרומה של 20 מיליון דולר לפרויקט

העיר מיאמי שבפלורידה, ארה"ב אמורה להתברך בסתיו הקרוב במרכז אומנויות חדש, שנבנה בשנים האחרונות בהשקעה של כ-450 מיליון דולר.

המרכז, שעוצב על ידי הארכיטקט סזאר פלי ((Cesar Pelli מחברת ארטק (Artec) האמריקנית, תוקצב עוד בשנת 1990 בעלות של כ-160 מיליון דולר בלבד, אך על רקע שינויים שבוצעו לאורך השנים בעיצוב המקום, ועליית המחירים במשק האמריקני, חרגה עלותו הרבה מעבר למתוכנן. למרכז האומנויות החדש בעיר, שבנייתו תושלם בעוד כחודש, יש קשר ישראלי מובהק: 10 מיליון דולר, שהעניקה לפרוייקט בימים האחרונים חברת הפלגות הנופש האמריקנית קרניבל קרוז, לצורך השלמתו. סך הכל תרמה עד היום קרניבל לפרויקט 20 מיליון דולר, כפי שיתואר בהמשך.

קרניבל נמצאת בשליטת מיקי אריסון - אחיה של שרי אריסון, מהנשים העשירות בישראל, ובנו של טד אריסון המנוח, שהונו נאמד במספר לא מבוטל של מיליארדי דולרים. טד אריסון עצמו, בעודו בחיים, היה מהראשונים שהתחייבו לתרום לבניית המתחם: כבר בתחילת שנות ה-90 העמיד תרומה ראשונית בסך 10 מיליון דולר לפרויקט. התרומה הנוכחית של קרניבל קרוז הופכת למעשה את משפחת אריסון לתורמת הגדולה ביותר של הפרוייקט מאז הושק.

תורמת אחרת למרכז האומנויות, קרן Knight, תרמה לפרוייקט כ-10 מיליון דולר וזכתה להצמיד את שמה לאחד ממרכזי הקונצרטים שייבנו במקום, והוא יכלול 2,200 מקומות ישיבה. תורמת נוספת, משפחת Ziff, תרמה למרכז גם היא 10 מיליון דולר וזכתה לחקוק את שמה על אולם האופרה בן ה-2,400 מקומות שנבנה במרכז.

כלי התקשורת בארה"ב מציינים, כי במרכז ניבנה גם אולם תיאטרון בן 200 מקומות ישיבה, שעדיין לא זכה לתורם שיחקוק עליו את שמו. פרט לתורמים הראשיים, בניית המתחם מומנה מתרומות של עשרות תורמים נוספים, שהעמידו סכום כולל של כ-80 מיליון דולר, כששאר הכספים הגיעו מעמותות ציבוריות שונות בעיר.

הפרוייקט עצמו סבל לאורך השנים האחרונות מביקורת ציבורית נוקבת, בעיקר בשל החריגה בעלויות, וכן בשל הדחייה במועד ההשלמה המתוכנן.

מלבד שלושת האולמות, יכלול המתחם גם שורה של גלריות ומוקדי תצוגה של יצירות אומנות, וכן שטחים ציבוריים ופרטיים. בכל האולמות במתחם הושם דגש מיוחד על אקוסטיקה, ולשם כך נשכרו שירותיו של מומחה בתחום - ראסל ג'ונסון (Russell Johnson's), אף הוא מחברת הארכיטקטורה ארטק. הפתיחה הרשמית של המתחם מתוכננת לחודש אוקטובר הקרוב, ומעוררת התרגשות רבה בקרב תושבי העיר. אלה מצפים שמרכז האומנות החדש ייתן לדאון-טאון של העיר תנופה תרבותית, כפי שנתן מרכז לינקולן לאזור האפר ווסט-סייד, מציינים גורמים רשמיים בעיר.