לוני הרציקוביץ ממשיך לממש: במגעים למכירת בית ישפאר בהרצליה פיתוח

ע"פ הערכת שמאי הנכס שווה 22 מיליון דולר; מגדל וכלל ביטוח מתעניינות ומציעות 16-17 מיליון ד'

איש העסקים לוני הרציקוביץ, מבעלי ישפאר הום-טק וקבוצת הכדורגל מכבי ת"א, שוקל למכור את בית ישפאר בהרצליה פיתוח. כך נודע ל"גלובס". עוד נודע, כי הרציקוביץ מנהל מגעים עם שתי חברות הביטוח הגדולות, מגדל וכלל ביטוח, וכן עם משקיע קנדי.

בית ישפאר בנוי ברחוב ספיר, בצמוד לבית אמפא. הרציקוביץ מחזיק בידיו הערכת שמאי הקובעת, כי שווויו של הבניין נאמד ב-22 מיליון דולר. אולם, הרוכשות הפוטנציאליות מציעות 16-17 מיליון דולר לכל היותר עבור הבניין, המשקפים תשואה של 9%.

בית ישפאר כולל 11 אלף מ"ר ברוטו, לרבות מרתף מואר בשטח של 3,000 מ"ר, כאשר 80% משטחי הבניין מושכרים לקבוצת ישפאר.

הרציקוביץ מציע את הבניין תוך כדי הבטחת תשואה של 8% לתקופה של 10 שנים מהיום. דמי השכירות הממוצעים הנובעים מהבניין נאמדים ב-13 דולר למ"ר, בחוזים קצרי טווח של 3-5 שנים. בנוסף, לבניין 50 מקומות חניה.

גורמים המקורבים לעיסקה מספרים, שהרציקוביץ מעוניין למכור את הבניין שכן נוצר לו עודף על ההלוואה שלקח בזמנו עבור הבניין, ומימושו יצור להרציקוביץ תזרים מזומנים פנוי, אותו יוכל להשקיע בעסקיו.

בתחילת 2006, מכר לוני הרציקוביץ 50% מפעילות ישפאר הום טק לשאול זילברשטיין בתמורה ל-17.5 מיליון שקל ועוד 20 מיליון שקל שיוזרמו לחברה. הצדדים הקימו חברה משותפת, שכוללת את כל פעילות ישפאר הום טק. היקף הפעילות של ישפאר טרם המכירה הוערכה ב-250 מיליון שקל בשנה.

באחרונה פורסם, כי הרציקוביץ ימכור את חברת אקססקום במיליון דולר בלבד, ועל כוונה למכור את מותג ג'נרל אלקטריק לאלקטרה לפי שווי של 2 מיליון דולר.

(ראו גם גלובס נדל"ן)