"ניפגע, אבל הרבעון הרביעי צפוי להיות חזק ביותר"

כך לדברי אלפרד אקירוב, בעל השליטה באלרוב נדל"ן, שהציגה הכנסות של 120 מיליון דולר ורווח של 28.4 מיליון שקל

מתחילת 2005 ועד אתמול הוסיפה מניית אלרוב נדל"ן לערכה 3,100%, ועם תחילת המסחר היום מוסיפה לערכה המניה כ-4% נוספים. הסיבה לכך היא שדו"חותיה לרבעון השני ממשיכים להציג שיפור בפעילותה בתחומי הנדל"ן והמלונאות שזוכים לעדנה מחודשת בשנתיים האחרונות. מהדו"חות עולה, כי הפעלת בית המלון מצודת דוד בירושלים הניבה לחברה ברבעון כ-41.1 מיליון שקל, ב-30% יותר מברבעון המקביל אשתקד. במחצית הראשונה של 2006 הסתכם העודף התפעולי של המלון (בניכוי פחת והפחתות) ב-32.9 מיליון שקל. זאת, לעומת 20.5 מיליון שקל במחצית המקבילה ב-2005.

הלחימה בצפון תגרע ברבעון השלישי 5 מיליון שקל מהעודף של פעילות המלון לעומת הערכות קודמות, אולם העודף התפעולי בסיכום השנה אמור להגיע ל-65 מיליון שקל. "שיעור התפוסה במהלך הרבעון השני היה 68% וגם חודש יולי היה מצוין. נכון שאנו צפויים להיפגע בחודשים אוגוסט-ספטמבר אבל הרבעון הרביעי, שהוא מסורתית החזק ביותר אצלנו, צפוי להיות חזק ביותר, עם 80% תפוסה", אמר אלפרד אקירוב, בעל השליטה בקבוצת אלרוב.

"לדעתי הפגיעה בענף התיירות תהיה נקודתית, בטווח של חודשיים-שלושה, לא יותר. הענף ימשיך לפרוח. אנו מפעילים את מלון מצודת דוד בירושלים לכן לא ספגנו פגיעה מהותית כמו בצפון, אך גם שם אני מאמין שמדובר בהפסד הכנסות של עונה ולא יותר. הסיבה המרכזית היא שבישראל בכלל ובירושלים בפרט התיירות מושתתת בעיקר על יהודים, הם לא מפחדים להיכנס לישראל. התיירות הצלבנית תרד, אך רק לתקופה מוגבלת", אמר.

"גם בתקופת המלחמה מכרנו דירות בתל-אביב בקצב רגיל, כך שלא הייתה שום פגיעה. גם בירושלים הביזנס פעל כרגיל. בצפון אני לא יכול להעריך את מידת הנזק, אבל עצירת בנייה לתקופה של חודש היא לא מהותית. אני לא רואה השפעה הלאה. עם זאת הוא חושש, כי פועלה של הממשלה יחמיר את תוצאות הלחימה. "אסור למדינה להיכנס לפאניקה ולפעול מהבטן, ולכן אין לקצץ בתקציב אלא לבצע פעילות הרחבה, וזאת מאחר שהמשק המקומי איתן", אמר, "השילוב של קיצוץ בתקציב עם מחיר דולר נמוך מאוד, גרוע לתיירות ולתעשייה. על האוצר להוריד את הריבית ובכך להחזיר את הדולר למחיר ריאלי של 4.6-4.7 שקל; במידה שיפעלו כך קצב הצמיחה ייפגע בצורה לא רצינית, אך אם יבוצע קיצוץ, המשק עלול להידרדר למיתון".

בימים אלה מקימה החברה מלון נוסף בירושלים בהשקעה של 600 מיליון שקל. "אנו מנהלים מגעים לייזום מלון נוסף בן 300 חדרים בתל-אביב, בהשקעה של 100 מיליון דולר, ופועלים לאיתור מבנה במערב אירופה, אותו נשביח למלון חמישה כוכבים", ציין אקירוב.

במערב אירופה מפעילה אלרוב נדל"ן את עסק הליבה הנוסף שלה - נדל"ן מניב, תחום פעילות שהיא מרכזת בצרפת ובשוויץ, היכן שהיא מחזיקה בנכסים בשווי של 1.5 מיליארד שקל. הכנסותיה מהשכרת מבנים אלה (בתוספת הכנסות דיור מוגן בנתניה) הסתכמו ב-32.1 מיליון שקל, כ-22% יותר מבתקופה המקבילה. בנוסף, רשמה החברה הכנסה של 40.6 מיליון שקל ממימוש מקרקעין. אקירוב לא מודאג מהדיבורים על התקררות עסקי הנדל"ן בעולם. "סיכון שכזה קיים בענף היזמות בו אנו לא עוסקים באירופה. בנדל"ן המניב, אם אני משכיר בניין ל-20 שנה עם תשואה שיש בה מרווח אל מול הריבית, אז הרווחתי". מנתוני אלרוב נדל"ן עולה עוד, כי סך ההכנסות הסתכמו ב-119.7 מיליון שקל, גידול של כ-88% לעומת הרבעון המקביל. בקיזוז הכנסות חד פעמיות הגידול עומד על 23.8%. הרווח הנקי הסתכם ב-28.4 מיליון שקל, פי 3.8 מאשר ברבעון המקביל.