לראשונה בבורסה: ריט 1 אושרה למסחר

השלימה גיוס של 140 מיליון שקל, הממנפים רכישת נכסים ב-350 מיליון שקל

דירקטוריון הבורסה אישר בשבוע שעבר את רישומה של קרן ריט 1, המנוהלת ע"י בית ההשקעות אקסלנס נשואה, שבשליטת רוני בירם, גיל דויטש וחברת הביטוח הפניקס, למסחר בבורסה. זו הפעם הראשונה בה תסחר קרן ריט בבורסה הישראלית, ומכאן שמה: "ריט 1".

על מנת לעודד הקמתן של קרנות חדשות, דירקטוריון הבורסה התאים את כללי הרישום של הקרנות ואישר פטור מהדרישה לוותק פעילות ופטור של שנתיים מדמי בדיקה ורישום.

ריט 1 מנוהלת על-ידי שמואל סייד, ותיק בענף הנדל"ן, שכיהן בעבר כמנכ"ל חברת הנדל"ן המניב מבני תעשייה וכמנכ"ל חברת הבנייה למגורים נווה-גד מקבוצת נכסים ובניין. כיו"ר הקרן מכהן אריאל אבן, ששימש בעבר כמשנה למנכ"ל חברת הנדל"ן המניב גזית-גלוב, ופנה באחרונה לדרך עצמאית. הקרן השלימה לאחרונה גיוס ראשון של 140 מיליון שקל מגופים מוסדיים.

על-פי התקנות לפיהן פועלות קרנות הריט, ואשר מתייחסות לשיעורי המינוף המותרים להן, ההון שצברה הקרן בגיוס הנוכחי יאפשר לה לרכוש נכסים בהיקף של 350 מיליון שקל. גיוסים נוספים שהיא מתכננת כעת, במסגרת רישומה למסחר בבורסה, יגדילו את בסיס ההון שלה ולפיכך גם את היקף הנכסים המותר לרכישה. ריט מחויבת להחזיק נכסים ב-200 מיליון שקל לפחות כדי לזכות בהטבות המס המיוחדות לריט.

ריט 1 ביצעה לא מכבר את העיסקה השנייה שלה מאז הוקמה לפני מספר חודשים. הקרן רכשה לאחרונה את מתחם חברת רובוגרופ ט.א.ק באזור התעשייה אפק בראש העין, תמורת 37.3 מיליון שקל. במקביל, השכירה הקרן את שטחי המשרדים לרובוגרופ בעיסקה של LEASE BACK. רובוגרופ תשלם עבור המשרדים דמי שכירות של 1.8 מיליון שקל בשנה, בחוזה לתקופה של 8 שנים עם אופציה ל-5 שנים נוספות. כמו כן רכשה את פאואר סנטר שערי חדרה בעיר חדרה.

נכון להיום ביצעה הקרן שתי השקעות בלבד, ולדבריה היא מנהלת מספר משאים ומתנים לרכישות נכסים מניבים נוספים. בין היתר, התמודדה על רכישת 10 קומות במגדל רסקו לשעבר ברחוב דניאל פריש 3 בתל-אביב, אולם לא הצליחה לגבור על הצעתו של איש העסקים אלי טהרי, המחזיק במתחם הצמוד לבניין ואשר צפוי ליהנות מזכויות הבנייה הלא מנוצלות של המגדל. טהרי שילם עבור הקומות 95 מיליון שקל.

בענף מעריכים, כי הנפקת ריט 1 מהווה סנונית ראשונה בתחום. חוק הריט נכנס לתוקף בתחילת השנה הנוכחית, אך עד כה התעכבה השקתן של קרנות הריט עקב מספר בעיות רגולטוריות, ובראשן בעיית המיסוי, הקשורה לחישוב מס השבח שחל על חברות קיימות שמקימות קרנות ריט ומעבירות אליהן נכסים, וכן חבות מס הרכישה שתחול על קרנות ריט חדשות שירכשו את נכסיהן מחברות קיימות.