מי קונה בתים ביותר מ-2 מיליון ליש"ט בבירה הבריטית? משקיעים זרים

הנתון מסביר מדוע עלו אשתקד מחירי הדיור בלונדון, בעוד מחירי הדיור בבריטניה נותרו ללא שינוי

הקונה הטיפוסי של בית בשווי 2 מיליון ליש"ט ויותר במרכז לונדון אינו בריטי, אלא תושב זר. זהו סימן נוסף לקוסמופוליטיות הגוברת של בירת בריטניה.

יותר מ-51% מהבתים ששוויים עולה על 2 מיליון ליש"ט (3.8 מיליון דולר) ושנמכרו אשתקד, עברו לידיהם של זרים מרוסיה, המזרח התיכון ומקומות אחרים בעולם, על פי נתוני סוכנות הנדל"ן נייט פרנק. לונדון היא העיר הקוסמופוליטנית ביותר בעולם במונחי בעלות על נדל"ן. שיעור הבעלים הזרים של נדל"ן יוקרתי בניו יורק עומד על 34%, ובפאריס על 27%. בהונג קונג ובסידני מגיע שיעור הבעלים הזרים של נדל"ן יוקרתי ל-13% ו-9% בהתאם. הנתונים מסבירים מדוע האמירו אשתקד מחירי הדיור בלונדון, בעוד מחירי הדיור בבריטניה כולה נותרו ללא שינוי בשל חוסר יכולתם הפיננסית של הצרכנים והחשש מהעלאות ריבית. מתחילת השנה הנוכחית זינקו מחירי הבתים היוקרתיים ביותר בקנסינגטון וצ'לסי ב-20%.

הפופולריות של לונדון נובעת מעוצמתה הפיננסית ומקשרי התחבורה הטובים לארה"ב, אירופה והמזרח התיכון, אמר ליאם ביילי, מנהל סיקור הנדל"ן למגורים בנייט פרנק. השינוי בזהות הבעלים של הנדל"ן ברחובותיה המרכזיים של לונדון התרחש בהדרגה. בשנות השישים היו 90% מנדל"ן זה בבעלות בריטית. בשנות השבעים הצטמצמה הבעלות הבריטית ל-70%, ובשנות השמונים והתשעים ל-60%. כיום עומדת הבעלות הבריטית על נדל"ן זה על פחות מ-50%. "אנשים רוצים להיות בלונדון", אמרה אמנדה קרייג, מנהלת הנדל"ן הלונדוני בסוכנות הנדל"ן המפטונס."בגרמניה יש כמה ערים מרכזיות. אנשים רוצים לקנות נדל"ן בדיסלדורף, פרנקפורט, מינכן, המבורג. באיטליה קיים מצב דומה. אבל בבריטניה זה או מרכז לונדון או איזה בית בכפר".

"הלקוחות שלנו אינם מעוניינים במנצ'סטר או במקומות אחרים", הוסיפה קרייג.

הבית היקר ביותר שנמכר בלונדון במחצית הראשונה של השנה, בעסקה בסך 33 מיליון ליש"ט, בכיכר בלגרייב, נמכר לקונים מהמזרח התיכון על-ידי סוכנות סביל. אבל הרכישה היקרה ביותר מעולם בוצעה על-ידי לקשמי מיטאל, איל הפלדה ממוצא הודי, שהוציא 70 מיליון ליש"ט על בית מפואר במיוחד בגני ארמון קנסינגטון לפני שנתיים. תאבונם של מיליארדרים זרים לנדל"ן באזור נייטסברידג' בולט מאד. חברת האדריכלים קנדי אנד קנדי (בבעלות שני אחים) תכננה בניין דירות ברחוב מנריסה רואוד מספר 21. דירה אחת בבניין כבר נמכרה ב-21 מיליון ליש"ט, והאדריכלים-היזמים מקווים לשבור את השיא הזה. אותם האחים מתכננים כעת בניין בן 80 דירות בהייד פארק, והפנטהאוס הגדול ביותר בו יימכר, כך הם מקווים, ב-80 מיליון ליש"ט.