הנפקת דלק US סידרה לקבוצת דלק רווחי שיא של 710 מ' ש' ברבעון השני

תחלק דיבידנד של 250 מיליון שקל * במחצית השנה הרוויחה הקבוצה מיליארד שקל

קבוצת דלק של יצחק תשובה הציגה היום, בהתאם לציפיות, ביצועי שיא בסיכום הרבעון השני של 2006. החברה דיווחה על רווח רבעוני של כ-710 מיליון שקל, גידול של כ-290% לעומת הרווח שהציגה ברבעון המקביל, שהונע בעיקר על-ידי רווח הון בסך 443 מיליון שקל שנבע לה מהנפקת דלק US בבורסת ניו-יורק. הרבעון המצוין הזניק את רווחיה של הקבוצה לכמיליארד שקל במחצית הראשונה של 2006, רמה שמשקפת זינוק של כ-280% לעומת הרווחים שהקבוצה השיגה במחצית המקבילה אשתקד.

מבט על מגזרי הפעילות של קבוצת דלק במחצית 2006 מראה, כי את האפסייד המרכזי בתוצאותיה היא חייבת לפעילות האנרגיה בארה"ב, או במילים אחרת לעיתוי המושלם שבו בחרה להניע את הפעילות הזאת ביתר שאת, רגע לפני שמרווחי הזיקוק קפצו לשמים.

הנתונים מראים כי דלק US ייצרה לקבוצה רווח של כ-221 מיליון שקל במחצית השנה, לעומת רווח של כ-32 מיליון שקל במחצית המקבילה. יחד עם הרווח שנבע מהנפקת הפעילות בארה"ב ברבעון השני, הסתכמו הרווחים שנוצרו ממנה במחצית השנה בכ-660 מיליון שקל - כ-66% מרווחי הקבוצה.

מגזר הנדל"ן, באמצעות דלק נדל"ן, אחראי גם הוא לשיפור נאה בתוצאות, לאחר שתרם לקבוצה כ-129 מיליון שקל במחצית, זינוק של כ-280% לעומת התרומה ברבעון המקביל. קפיצת מדרגה נרשמה גם במגזר הביטוח, באמצעות דלק קפיטל שנחשבת לאחד הכוחות העולים בקבוצה, שתרמה כ-26 מיליון שקל לעומת תרומה אפסית במחצית המקבילה.

עוד עולה מהנתונים, כי מגזר הפקת הגז, באמצעות ים-תטיס, ייצר רווח של כ-27 מיליון שקל לעומת הפסד של כ-6 מיליון שקל במחצית המקבילה. מגזרי הרכב והביוכימיה, באמצעות דלק רכב וגדות ביוכימיה, סיפקו את התרומה הרגילה שלהם. מגזר התקשורת, באמצעות מת"ב, הגדיל את ההפסד בכ-50% ל-29 מיליון שקל, ופעילות הדלקים בארץ ייצרה רווח של כ-8 מיליון שקל, ירידה של כ-28% לעומת הרבעון המקביל, שנבעה מגידול בהוצאות המימון של הפעילות.

סך הרווח התפעולי שייצרה הקבוצה במחצית הראשונה עמד על כ-525 מיליון שקל, גידול של כ-90% לעומת הרבעון המקביל, ואילו במחצית גדל הרווח התפעולי של הקבוצה בכ-80% ל-839 מיליון שקל. החברה אמנם רשמה עלייה בהוצאות המימון במחצית, אך כל זה לא הפריע כאמור לזינוק ברווח הנקי שמאפשר לה להכריז על דיבידנד נוסף של כ-250 מיליון שקל. דיבידנד זה מסכם את סך הדיבידנדים שחולקו מתחילת השנה בכ-460 מיליון שקל, ומשקף תשואה נאה של מעל 5%.

תוצאות המחצית הראשונה של 2006 - יחד עם מבט על מחיר השיא של מניית החברה, שמשקף לה כיום שווי שיא של כ-2 מיליארד דולר - מלמדים כי הקבוצה נמצאת היום באחד מרגעי השיא שלה. מכאן ואילך, השאלה המרכזית היא כיצד תשמר דלק את המומנטום החיובי בעסקיה, שהונע עד היום לא מעט בזכות האינטואיציות המדהימות של בעל השליטה, יצחק תשובה.

על פניו ניתן לומר, שהקבוצה מוטית כיום מאוד לתחום האנרגיה, ונשענת במיוחד על פעילותה של דלק US שנמצאת כיום בסייקל חיובי למדי. עם זאת, נראה שבדלק מודעים לעניין, ולכן הם שוקדים בימים אלה על בניית זרוע פיננסים, שעשויה להפוך כבר בשנה הקרובה ל"לפרת מזומנים" נוספת, שתתרום לפיזור הסיכונים של עסקיה.

אלמנט נוסף שדלק תיאלץ להתמודד עמו בעתיד הוא העובדה, שהיא הופכת אט-אט מקבוצה דינאמית וצומחת שנמצאת בשלבי התהוות, לקבוצה בוגרת שהמשקיעים ימדדו על-פי אמות מידה שונות. השלב הזה, שצפוי להביא עמו מספר משברי "גיל ההתבגרות", ישמש גם אבן בוחן אמיתית למודל העסקי הפלורליסטי שבנה יצחק תשובה. במידה שהקבוצה תצלח גם אותו, היא תנציח סופית את מקומה כאחת האימפריות העסקיות המובילות הפועלות בישראל.

"אנחנו הולכים לשים פוקוס גדול בשנה הקרובה על זרוע הפיננסים", אומר אסי ברטפלד, מנכ"ל קבוצת דלק. "אני מעריך שאת עסקת הפניקס נשלים די מהר, ועד סוף השנה נשלים גם את עסקת ריפבליק (חברת הביטוח האמריקנית שרכשה דלק באחרונה - ר.מ.), מה שיאפשר לנו למצות את הסינרגיה בין שתי החברות. לגבי מנורה, אנחנו בוחנים את האפשרויות שלנו עם האחזקה הזאת, ולפי שעה אני לא פוסל אפשרות שנותיר אותה כהשקעה פיננסית.

"מלבד זאת, אנחנו נשלים בקרוב גם את העסקה עם פאי (שעוסקת בתחום הנגזרים הפיננסיים והמוצרים הפיננסים המתוחכמים - ר.מ.), ואנחנו בהחלט רואים את עצמנו הופכים לאחד הגופים החזקים במשק המקומי מבחינת עסקי פיננסים", מציין ברטפלד.

"בסך הכל, קבוצת דלק של היום היא קבוצה שצועדת על שלוש זרועות, אנרגיה, נדל"ן ורכב, וזרוע נוספת בהתהוות היא זרוע הפיננסים. המטרה שלנו היא להמשיך ולהציף ערך באמצעות החברות הבנות לקבוצה למעלה, ואני יכול לומר שנמשיך לחפש הזדמנויות לעשות את זה, תוך הישענות על ארבעת תחומי הפעילות של הקבוצה", מסכם ברטפלד. "