סוד ידוע הוא שככל שרמת השקיפות של החברות הציבוריות נמוכה יותר, כך קשה יותר לאנליסטים בשוק ההון להעריך את שוויין בהסתמך על ההערכות העתיד העסקי שלהן. כך היה עם חברת פ.מ.ס, אולי החברה הכי פחות שקופה מבין מניות ת"א 100 שהפתיעה את המשקיעים עם דו"ח חלש, וכך כנראה קורה עם חברת אפריקה ישראל, שרבים מהאנליסטים מתקשים לנתח את פעילותה בשל מורכבותה.
חברת כלל פיננסים בטוחה הוציאה היום עדכון להמלצה לחברה, והעלתה את מחיר היעד מ-250 שקל למניה לרמה של 270 שקל למניה (לעומת 250 שקל בהמלצה הקודמת). כן העלתה החברה את המלצתה מתשואת חסר לתשואת שוק. הסיבה: האנליסט יובל בן זאב ציין כי בעקבות פגישה שקיים עם הנהלת החברה, הוספו 400 מיליון דולר לשווי הנכסים ברוסיה. האנליסט מציין כי להערכתו השקיפות של אפריקה ישראל לוקה בחסר, הן בראייה האסטרטגית של החברה והן מבחינת העדכון השוטף לגבי מצב העסקים שלה, ובפרט לגבי העסקים שעושה החברה ברוסיה. על פי המודל שמפרסם בן זאב עמד שווי הנכסים של החברה ברוסיה על 980 מיליון דולר, בעוד שלאחר הפגישה עם ההנהלה הועלה שווי הנכסים ברוסיה בכ-42%.
בשבוע שעבר דיווחה אפריקה ישראל על מימוש ראשון של נכס ברוסיה בתמורה ל-150 מיליון דולר, מה שאמור להניב לה רווחי הון בהיקף של 290 מיליון שקל, ככל הנראה ברבעון הרביעי של השנה. העסקה המדוברת כוללת את מרבית הפרויקטים ברחוב אוזרקובסקיה 22-26 במוסקבה, הכולל מגורים, משרדים, מסחר וחנייה, אולם לא כולל את המלון המתוכנן. סך ההשקעה בפרויקט עד כה היא 80 מיליון דולר, והתזרים הצפוי לאפריקה ישראל עומד על 100 מיליון דולר לאחר מס ולאחר חלק המיעוט. בן זאב מציין כי לא הצליח להבין פרטים אלו מהדיווח המיידי של החברה לבורסה.
"אין ספק כי הפרויקטים ברוסיה מציתים את הדמיון הכולל עשרות ומאות מיליוני דולרים של רווחים", כותב בן זאב, אך יחד עם זאת הוא מעלה מספר סימני שאלה. הראשון שבהם מתייחס לנושא השקיפות של החברה. כלומר, כיצד נוספים להם 400 מיליון דולר לשווי? אחת מהתשובות היא עלייה חדה במחירי המכירה בתוך מספר חודשים.
שאלה שנייה שמעלה בן זאב, מתייחסת לשאלה האם הסיכון מתומחר בצורה נכונה במודל. הבשלת הפרויקטים צפויה בתוך 2-4 שנים, ובן זאב בחר להוונם במחיר היוון של 15% לשנה. שאלה נוספת שמעלה בן זאב היא האם החברה תמשיך להנות מהרוח הגבית ברוסיה.
זה המקום לציין כי בן זאב למעשה משנה את המלצתו לחברה, ומצטרף לשני הבנקים הזרים יו.בי.אס ודויטשה בנק, שהוציאו המלצות קנייה לחברה והציבו מחירי יעד של 305 ו-290 שקל למניה, אם כי מחיר היעד של בן זאב הוא הנמוך ביותר מבין השלושה - 270 שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.