חברת ההשקעות טאו תשואות שבשליטת אילן בן-דב הודיעה הבוקר (א') כי היא מנהלת מו"מ ביחד עם הפניקס, לרכישת 50% בקניון מול הים באילת. טאו והפניקס מעוניינות לרכוש 50% מאיש העסקים אלי ישראלי לפי שווי קניון של 950 מיליון שקל.
עוד נקבע בין הצדדים, כי השותפות החדשה שיקימו טאו והפניקס, תהיה הראשונה הזכאית לקבלת ההכנסות מהקניון, כך שתובטח לה תשואה שנתית מינימלית של 7.5%.
אלי ישראלי מנסה מזה תקופה ארוכה למכור את קניון מול הים, אחד מהקניונים הרווחיים בישראל. ישראלי רכש באחרונה את חלקו של שותפו להקמת הקניון, אריה דגן, בשיעור של 50% תמורת 500 מיליון שקל. עם השלמת העסקה, ישראלי הפך באמצעות חברת אופק רכסים והשקעות לבעלים המלאים של הקניון.
חישובים שביצע "גלובס" העלו כי קניון מול הים כולל 18,773 מ"ר, עלות מ"ר בבניית הקניון מוערכת ב-1,000 דולר, כך שבניית הקניון נאמדת בהשקעה של 20 מיליון שקל, ללא התחשבות בעלות הקרקע. מנתונים אלה עולה כי דגן הרוויח מהעסקה 420-450 מיליון שקל לפני מס.
בתחילת ספטמבר 2005 פורסם ב"גלובס" כי חברת אלוני חץ בשיתוף עם חברת הביטוח מגדל, מנהלים מו"מ לרכישת 75% ממניות הקניון. המו"מ שנוהל בין הצדדים, העניק לקניון שווי של 750 מיליון שקל. כעת בחלוף מספר חודשים השווי הוא 950 מיליון שקל.
דירוג איגרות החוב של קניון מול הים מאפשר הצצה לנתונים הכספיים של הקניון שמאמתים את ההנחה כי מדובר בקניון מוצלח במיוחד.
דמי השכירות הנגבים בקניון עלו בחמש השנים האחרונות ב-53% - עלייה שנתית ממוצעת של 11%.
ב-2006 צפויות ההכנסות מדמי השכירות לעלות שוב בחדות בשיעור של 20% עקב פינוי שטח בתי קולנוע והשכרתו לחנויות אופנה קטנות שישלמו שכר דירה גבוה פי 8-15 משכר הדירה ששולם על-ידי בית הקולנוע. ב-2007 צפוי גידול נוסף בשיעור של 8% בעקבות חידוש מספר רב של חוזים וחתימה על חוזים חדשים מול שוכרים חדשים.
בחברת הדירוג מעלות ציינו, כי רוב החנויות בקניון מושכרות לחנויות אופנה שאחראיות ל-53% משטח הקניון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.