המעמד הגדל של עשירים בהודו מתכוון להשקיע יותר בנדל"ן, מכיוון שהביקוש למשרדים, קניונים ובתים פורח במדינה, הכלכלה הרביעית בגודלה באסיה - מעריך מנהל ב-DSP מריל לינץ'.
"עשירי הודו השקיעו בעיקר במניות, אך הקטגוריה השנייה שהם מתעניינים בה להשקעה היא נדל"ן", אמר Pradeep Dokania. "בעתיד הקרוב לא צפוי שינוי חד בדפוסי ההשקעה, אך בשנים הקרובות, יותר כסף יופנה לנדל"ן". הבנק השוויצרי UBS צופה ששוק הנדל"ן ההודי, שהיקפו 40-45 מיליארד דולר, צפוי לגדול ב-20% בחמש השנים הקרובות.
מחירי הנדל"ן יותר מהוכפלו במומבאי, ניו-דלהי, בנגלור והידראבאד בשלוש השנים האחרונות, כשהממשלה בונה עוד כדי לספק את המעמד הבינוני הגדל. דוקאניה סבור שיש עדיין מרחב לצמיחה בנדל"ן, בהינתן משקלו הקטן (16%) של הנדל"ן בתיקי ההשקעות של משקיעים הפרטיים, לעומת משקל של 31% בתיק ששמור למניות.
"הנדל"ן מתחיל להתפתח. יש צמיחה בתמ"ג ובהשקעות זרות, וזה מקרין על הצמיחה", אמר. "משקל הנדל"ן בתיק יכול להגיע ל-20%, אך לא ל-30%-50%".
גופים זרים, כסיטיגרופ, מורגן-סטנלי וקאלפרס משקיעים בהודו, ויזמים מתכננים הנפקות. דוקאניה מעריך שהמניות יישארו מועדפות. "יש פחות אפשרויות בתחומים אחרים. אם הציפיות בתחום המניות יירדו ויופיעו אלטרנטיבות, האחזקה במניות תרד ל-25% מהתיק".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.