סרברוס קפיטל מנג'מנט, חברת האקוויטי הפרטי שמחזיקה 10% ממניות בנק לאומי (ובאופציה לרכישת 10% נוספים), שוקלת לפרסם הצעה בסך יותר מ-38 מיליארד דולר לרכישת אקוויטי אופיס פרופרטיס, חברת ההשקעות בנדל"ן משרדי שנשלטת על-ידי איל הנדל"ן היהודי-אמריקני סם זל, דיווח הבוקר (ה') הניו יורק טיימס בהסתמכו על מקורות המעורבים בתהליך.
אקוויטי אופיס היא הבעלים וחברת הניהול הגדולה בארה"ב של בנייני משרדים. הצעת סרברוס אמורה לטרפד את מכירתה לחברת האקוויטי הפרטית בלקסטון, בעסקת 36 מיליארד דולר, שכבר סוכמה בנובמבר.
אמש התכנסה הנהלת סרברוס המצומצמת לישיבה סגורה כדי להכין את הצעת הקנייה, אם כי עדיין ייתכן שהיא תחליט בסופו של דבר שלא להגיש כל הצעה.
מה שלא ברור הוא אם סרברוס תגיש את הצעתה עם שותפים נוספים. לפי המקורות שצוטטו בניו יורק טיימס, בשבועות האחרונים קיימה סרברוס שיחות עם בארי סטרנליכט מחברת ההשקעות סטארווד קפיטל, שהקימה את רשת מלונות סטארווד. סרברוס קיימה במקביל מגעים גם עם בנק ג'יי.פי. מורגן צ'ייס. דוברי כל החברות הללו סירבו אתמול להגיב.
הצעה של סרברוס עשויה לפתוח מאבק השתלטות על אקוויטי אופיס, בין שתיים מהחברות הפיננסיות החזקות ביותר בארה"ב, על העסקה שתהיה ההשתלטות הממונפת (באמצעות חובות, אג"ח והלוואות) הגדולה ביותר בהיסטוריה. עסקת השיא הקודמת היתה רכישת חברת בתי החולים HCA על-ידי קבוצת חברות אקוויטי פרטי ב-33 מיליארד דולר, שנחתמה באוגוסט 2006.
סרברוס עשויה ליצור עוד תקדים: זו תהיה הפעם הראשונה שבה חברת אקוויטי פרטי - חברה הרוכשת את מניותיה של חברה בורסאית מהציבור ומוחקת אותן מהמסחר - מנסה לגבור על הצעת חברת אקוויטי פרטי אחרת, בלקסטון במקרה זה, אחרי שעסקה שלה כבר סוכמה.
כאשר בלקסטון הגיעה להסכם עם אקוויטי אופיס בנובמבר, מחיר הרכישה שלה, 48.50 דולר למניה של אקוויטי אופיס, זכה מיד לביקורת של כמה בעלי מניות, שטענו שהוא נמוך מדי. ג'יימס קורל, מנהל ההשקעות הראשי בנדל"ן בחברת כהן אנד סטירס, בעלת המניות הגדולה ביותר באקוויטי אופיס, מתח אז ביקורת פומבית על ההסכם עם בלקסטון, ואמר שהוא צופה שגורמים נוספים ייכנסו לזירה.
על-פי תנאי ההסכם של אקוויטי אופיס ובלקסטון, אקוויטי אופיס יכולה להמשיך לקבל או ליזום הצעות השתלטות של גורמים יריבים לבלקסטון. הצבעת בעלי מניות אקוויטי אופיס על העסקה עם בלקסטון נקבעה ל-5 בפברואר. אם יתבטל ההסכם עם בלקסטון תהיה חברה זו זכאית לפיצויי שבירת הסכם בסך 200 מיליון דולר.
בשבועות האחרונים גברו ההשערות שגורם נוסף ייכנס לקלחת ויגיש הצעה יריבה לאקוויטי אופיס. אתמול כתב האנליסט ג'ונתן ליט מסיטיגרופ ללקוחותיו שהוא צופה הצעה גבוהה יותר לחברתו של סם זל, בסך 50-52 דולר למניה.
גם המסחר במניית אקוויטי אופיס שיקף ציפייה להצעה גבוהה יותר: המניה נסגרה אמש ב-48.75 דולר, רבע דולר מעל הצעת בלקסטון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.