"אני נשאר בצפון"

בצפון מכירים את הקונדיטור, דודו אוטמזגין, בשל היותו אשף יחסי-ציבור. בגיל 27 פתח קונדיטוריה ראשונה, והיום, 9 שנים אחרי, יש לו 5 סניפים. האם נראה אותו בת"א? "יש פה קהל נפלא, ואני רוצה להישאר קונדיטור, לא מנהל" > זיו קריסטל

"הטעם לא משקר", אומר הקונדיטור הצפוני דודו אוטמזגין. אחרי תשע שנות עבודה כעצמאי, הוא יכול להרשות לעצמו ללקק שפתיים, כשהחנות שלו, בגודל 50 מ"ר, משרתת 1000 לקוחות ביום שישי קצר. שלושה סניפים בחיפה ובקריות ועוד שתי נקודות מכירה בצפון - אלו המקומות שבהם נמכרות העוגות של אוטמזגין, והם מגלגלים מחזור חודשי של כמיליון וחצי שקל.

אוטמזגין הוא אשף יחסי-ציבור, מעין מוביל חברתי, ששמו מופיע בקביעות במדורי רכילות מקומיים. מעמדו "החברתי" בא לביטוי גם בצמיחת העסק, אך הוא חושב שזו רק תרומה משנית: "החשוב באמת זה לעשות עוגות טובות. יחסי-ציבור לא יעזרו לך, אם אתה והמוצר שלך לא יהיו טובים".

אוטמזגין, יליד קריית-ים, למד דווקא טכנאות שיניים, אבל נטיות הלב הובילו אותו לעבודה במאפיה. ההשפעה במקרה זה הייתה של אימו, "אופה ובשלנית סטייליסטית בנשמתה".

מן העבודה במאפיה הוא המשיך ללימודים בבי"ס "תדמור", ומשם למספר שנים כשף קונדיטור בבתי-מלון וכאיש שיווק של חומרי אפייה.

בגיל 27 הוא החליט, שהגיע הזמן, ופתח חנות קטנה לעוגות בקריית-מוצקין, בהשקעה של 120 אלף שקל. הוא התחיל עם שני עובדים במשרה חלקית והרוויח, לדבריו, מהיום הראשון. "ה'סוד' הוא ב'סטייל', שמתחיל בקולקציית העוגות, בחומרים היקרים, ביצירתיות, בחידושים, בעושר. אתה רואה חנות עשירה, עוגות מעוצבות, מוסים מיוחדים".

הוא לומד הרבה בחו"ל, נוסע לתחרויות, לקורסים, מתעדכן. ה"סטייל" שלו לא נגמר בעוגות: הוא ממשיך בעיצוב החנויות "כמו של בוטיק צרפתי", בנברשות היקרות, בעץ הכבד. בכל חנות הושקעו 150 אלף דולר.

מלכתחילה, הבין אוטמזגין גם את החשיבות שבהכנסת שמו לעיתונים, וקשר קשרי ידידות עם רכילאיות מקומיות וגם כתב במשך שנתיים טור למקומון. את המהלך המשמעותי לקידום המכירות והמוניטין עשה כשהחל בשיתוף פעולה עם "תיאטרון הצפון", שנשמר כבר שבע שנים.

בכל פרמיירה שעולה באולם התיאטרון, שמארח הצגות של כל התיאטראות בארץ, אוטמזגין פורס עוגות למנויים. מדובר בחשיפה חינם לקהל של יותר מ-1000 צופים בהצגה, ו-25 אלף מנויים בסך הכול. בדרך זו "הרוויח" חשיפה גם אצל שחקנים ואנשי ברנז'ה שהגיעו ממרכז הארץ, והוא הוזמן, בין היתר, להכין עוגות לתוכנית ה-300 של יצפאן ב'הוט', לסיום עונה של 'ארץ נהדרת', ולהופעות אורח בתוכניות בוקר.

בחודש הבא חוגג אוטמזגין 9 שנים לעסק, במסיבה שנתית בבית-מלון לאלף מוזמנים. "איזו קונדיטוריה יכולה לגייס חסויות כאלה", הוא אומר, ומציג הזמנה עם רשימת נותני חסות, שכוללת את הבנק הבינלאומי, עיתון "ערי המפרץ", תיאטרון הצפון, ויבואנית פורשה שתציג מכוניות בכניסה. גם הוא נוהג בג'יפ פורשה, בשווי 700 אלף שקל.

כל ה"טרארם" הזה עוד לפני שפתח סניף אחד במרכז הארץ, ולב העסקים שלו ממוקם בקריות.

" האם נראה אותך גם בתל-אביב?

אוטמזגין: "יש כאן קהל מצוין, ואני רוצה להישאר קונדיטור, לא מנהל. עד היום, כשיש לי כבר 30 עובדים, אני קם בחמש בבוקר, נכנס למטבח, נותן את הטאץ' שלי ועושה את ה'פינישים'".

" חשבת על השקעה בעסקים נוספים?

"לא. יש לי גבולות. אני עושה מה שאני יודע ומבין בו, אני עושה עוגות"."