מניות הנדל"ן בבורסה רשמו שבוע סולידי בהשוואה לביצועי המדדים המובילים. בסיכום שבועי רשם מדד נדל"ן-15 של הבורסה תשואה של 0.9%, בעוד מדד הנדל"ן של "גלובס" רשם תשואה חיובית צנועה של 0.5%. מדד ת"א 100 לשם השוואה מסכם את השבוע החולף עם תשואה עודפת של 2%, ונגיעות קלות ברף 1,000 הנקודות.
בסיכום שבועי ניתן לומר שמניות הנדל"ן נבלמו מעט למרות המשך האווירה החיובית בבורסה, ופינו את הבמה למניות הפיננסים שנתנו בשבוע החולף את הטון. מלבד זאת, ניתן לומר שלאחר העליות החדות שרשמו מניות הנדל"ן מתחילת 2007, המשקיעים לוקחים פסק זמן, וחושבים על המשך הדרך.
במדד הנדל"ן של "גלובס" בלטה השבוע מניית ישרס שממשיכה להתחזק, בצפייה לפרסום נתוני מכירה טובים של פרויקט YMCA אותו היא בונה בימים אלו בירושלים, במסגרת הדו"חות הכספיים הקרובים.
מנגד, מניית ביג של מרכזי הקניות, שזינקה בשבוע שעבר ב-20%, התממשה מעט השבוע וסגרה אותו בירידה של 3.2%.
מנייה נוספת שבלטה בשבוע במדד הנדל"ן של "גלובס" היא מניית איירפורט סיטי אשר רשמה טיפוס שבועי של 4.5%.
את עלייה של המנייה, שנהנית ממומנטום חיובי מתחילת 2007 וכבר הכפילה את שווייה מאז הנפקתה בבורסה לפני שנה בדיוק, ניתן להסביר בצפיות המשקיעים לעליות מחירי השכירות בקריית שדה התעופה, הנכס המרכזי של החברה. הסבר נוסף הוא העליות החדות שרושמת מניית החברה-הבת נצבא, שחשופה הן לישראל והן לחו"ל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.