חברת אספן נכסים מכרה לחברת רובינשטיין 50% מהזכויות הלא מכורות בבית רובינשטיין ברחוב לינקולן בתל אביב ב-110 מיליון שקל. אספן תחזיר לרובינשטיין 21 מיליון שקל לפי פסק בורר, כך שלמעשה שילמה רובינשטיין 89 מיליון שקל.
רובינשטיין תרכוש בעסקה זו 7,300 מ"ר של שטחי משרדים לפי 2,000 דולר למ"ר, שטח מסחרי של 570 מ"ר בקומת הקרקע לפי 4,000 דולר למ"ר וכן 270 מקומות חנייה בקומות המרתף, לפי 16 אלף דולר למקום חנייה.
הצדדים הסכימו להתקשר בהסכם מפורט בעניין תוך 30 יום. בעקבות העסקה צפויה אספן נכסים לרשום רווח לפני מס בהיקף של 33 מיליון שקל.
העסקה הנוכחית מסמלת את סופה של הסאגה ארוכת השנים שהתחוללה בין קבוצת רובינשטיין לבין אספן עוד בהיותה נשלטת ע"י מריו לזניק. סיפור התביעה החל לפני 15 שנה, כשקבוצת רובינשטיין רצתה להקים על המגרש שהיה בבעלותה בניין משרדים ובתוך כך להתקשר בעסקת קומבינציה עם יזם נוסף.
אספן נבחרה ע"י רובינשטיין כשותפה לפרויקט אך שתי החברות לא הגיעו להסכמה לגבי עסקת הקומבינציה והסכסוך עבר לבוררות. שתי החברות החליטו להקים את הפרויקט יחד תחת הסכם ניהול משותף אשר גם לגביו היו ביניהן מחלוקות. בחלוף השנים מכרו שטחים מסוימים בבניין לחברת כלל ביטוח ולמשרדי עורכי דין שונים. כעת החליטו שתי החברות לעשות הפרדת כוחות ולחסוך את המאמץ הניהולי הכרוך באחזקה משותפת של הזכויות בבניין.
במסגרת ההסכמה בין החברות, צפויה אספן למשוך 21 מיליון שקל אותו אישר הבורר בתביעה שהגישה נגד רובינשטיין ב-2002. רובינשטיין מצידה, תבטל אף היא את התביעה הנגדית.
מנכ"ל אספן, אבי נחמיה, אמר לאחר הסיכום כי "המכירה מיטיבה מהותית את הנתונים העסקיים של החברה, והשפעתה תיראה היטב בדו"חות הכספיים ובמאזן".
רובינשטיין רכשה אשתקד 50% בבניין סונול השכן, תמורת 28.5 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.