אלקטרה נדל"ן השקיעה 2 מיליארד שקל בנדל"ן מניב מתחילת השנה

סך השקעותיה בכל 2006 היה 2 מיליארד שקל * הרווח בשנה החולפת הסתכם ב-288 מיליון שקל, מתוכם 222 מיליון שקל מיוחסים לשערוך נכסים * ה-FFO זינק ב-46% והסתכם ב-90.4 מיליון שקל

חברת אלקטרה נדל"ן שבשליטת אלקטרה, המנוהלת על ידי שלמה שרף, מציגה היום רווחי שיא של 288 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 152.4 מיליון שקל ב-2005. מהדוחות הכספיים שפרסמה היום החברה, עולה כי מתוך סך הרווח 222 מיליון שקל מקורם בשערוך נכסים.

אלקטרה נדל"ן מציינת בדוחותיה כי המעבר לדיווח על פי כללי ה-IFRS מאפשר לה להכיר ברווחים מעליית ערך הנכסים, ונציין כי גם בדוחות חברת דלק בינלאומי, שפורסמו השבוע, נבע עיקר הרווח (424 מיליון שקל מתוך 455 מיליון שקל) מעליית שווי הנכסים בהם היא מחזיקה. ואולם, חשוב לזכור כי להכרה בעליית ערך הנכסים יכול להיות גם פן פחות חיובי. על פי כללי הדיווח החשבונאיים חייבות חברות הנדל"ן לבצע עבודת שמאות לנכסים מדי שנה (אלא אם חל שינוי מהותי בשווי הנכס), כך שבמקרה שהעדנה לה זוכים כיום שוקי הנדל"ן העולמיים תיעלם, עלולות אותן חברות לספוג הפסדים כבדים בגין ירידת שווי נכסיהן. "השמאויות שערכנו לנכסים הן שמרניות, ואני חש איתן מאוד בנוח", אמר היום המנכ"ל שלמה שרף בהתייחסו לנושא.

אחת מהעסקאות הבולטות שתרמו לרווח הנקי של החברה בשנת 2006 היא המימוש שביצעה בגרמניה בחודש יולי. בעסקה זו מכרה אלקטרה נדל"ן ביחד עם שותפותיה שבעה נכסים בגרמניה, המושכרים לדויטשה טלקום, תמורת כ-1.87 מיליארד שקל. המימוש הניב לאלקטרה נדל"ן, שהחזיקה ב-40% מהזכויות בנכסים הנמכרים, רווח של כ-90 מיליון שקל לפני מס.

גם ברמת ה-FFO (הרווח התפעולי התזרימי) הצליחה אלקטרה נדל"ן להציג מספרים מרשימים בשנה החולפת, ונתון זה הסתכם ב-90.4 מיליון שקל- גידול של 46% לעומת שנת 2005. חשוב לציין כי ה-FFO הינו מדד מקובל בארה"ב, קנדה ואירופה למדידת חברות נדל"ן מניב, אך הוא אינו מדד חשבונאי מבוקר.

מה שהוביל לקפיצת המדרגה הוא קצב רכישת הנכסים המסחרר של אלקטרה נדל"ן. בשנת 2006 ביצעה החברה השקעות בהיקף של 2.1 מיליארד שקל, ואילו מתחילת 2007 היא כבר ביצעה השקעות בהיקף דומה. אם הקצב הזה יימשך, החברה צפוי לסיים את השנה במצב שונה בתכלית מזו שבו התחילה אותה. "אנחנו לא מתכוונים לעצור לנוח אחרי הרבעון הראשון של 2007. אנחנו בתהליך של צמיחה ולא מתכוונים לעצור", אומר שרף. "כמובן שכל עסקה נבחנת בקפידה, ואין לנו כוונה להיכנס למקומות שאנחנו לא מכירים בעוצמות גבוהות".

אלקטרה נדל"ן מחזיקה בכ-80 נכסים, מתוכם 61 מניבים, בשטח כולל של כ-800 אלף מ"ר. שיעור התפוסה בנכסים, הממוקמים בעיקר בישראל, בריטניה, גרמניה, שווייץ, ארה"ב וקנדה, עומד נכון להיום על 94%. מאז תחילת 2007 נכנסה אלקטרה, בדומה לחברות נדל"ן ישראליות אחרות, להשקעה גם בהודו, עם רכישה של 140 דונם (שחלקה בהם 45%) עליהם היא מתכוונת להקים מבני מסחר, לוגיסטיקה ומגורים בשטח של 280 אלף מ"ר. בנוסף, נרכשו 100 דונמים בעסקה נוספת (גם כאן חלקה של אלקטה נדל"ן עומד על 45%), עליהם צפויות להיבנות 2,300 יחידות דיור.

ההתרחבת המהירה של אלקטרה נדל"ן, כמו בחברות נדל"ן אחרות, מבוססת בעיקר על הגדלת החוב הפיננסי שגורר גם גידול בהוצאות המימון של החברה. אלו הסתכמו בשנה החולפת בכ-152.3 מיליון שקל, לעומת 100.8 מיליון שקל בשנת 2005, כשעיקר הוצאות המימון מיוחסות לגידול במצבת ההלוואות ולהכרה בשווי ההוגן של אופציות שהוקצו בהנפקה לציבור. מתוך הוצאות אלה, 102 מיליון שקל מקורם בגידול בהלוואות החברה המובטחות בשעבוד מבנים, ו-37.1 מיליון שקל מיוחסים לאופציות. "