בוימלגרין רכש מניות אזורים ב-17 מיליון ש', אבל ההפסדים בבוימלגרין קפיטל נערמים

בוימלגרין קפיטל סיימה את 2006 בהפסד של 37 מ' ש', 10.5 מ' ש' מתוך זאת מיוחסים להפסד שנגרם מנגזרים פיננסיים * מניות אזורים נרכשו ע"י בוימלגרין באופן אישי וע"י החברה הציבורית שבבעלותו

ירידות במניות אזורים לא הפריעו לבעל העניין המרכזי בחברה, שעיה בוימלגרין, להגדיל את אחזקותיו בה. אתמול דיווחה חברת אזורים כי שעיה בוימלגרין, באופן אישי, וחברת בוימלגרין קפיטל הציבורית שבשליטתו רכשו מניות אזורים בהיקף כולל של 17 מיליון שקל. בוימלגרין רכש באופן אישי מניות בהיקף של 7.6 מיליון שקל, ובוימלגרין קפיטל רכשה מניות בסך 9.5 מיליון שקל. שתי העסקאות בוצעו מחוץ לבורסה ב-29 במארס ובמחיר של 50 שקל למניה, שהיה גבוה ממחיר השוק של המניה (יום קודם לכן) בכ-6.3%. אזורים פרסמה את דו"חותיה הכספיים הגרועים ב-27 בחודש, ובתגובה ירדה המניה בכ-7%. כעבור יומיים, כאמור, ביצע בוימלגרין את רכישת המניות.

מניית אזורים איבדה 15.3% מערכה מאז תחילת השנה, וזאת בניגוד למגמת השוק כולו ובניגוד לסקטור הנדל"ן שדווקא נהנה מעליות שערים חדות של כ-15%. משמע, היא נסחרת בתשואת חסר מול המדד בשיעור של כ-30%.

מה יכולות להיות הסיבות שבעטיין רוכש בוימלגרין מניות של אזורים הן באופן אישי והן באמצעות החברה הציבורית שבשליטתו? ייתכן שבוימלגרין פשוט סבור שאזורים שווה יותר, שהשוק מתמחר אותה בחסר, שהביצועים הגרועים שלה ברבעון הרביעי ובשנת 2006 כולה הם רק תקלה זמנית, וכי זו הזדמנות נהדרת להגדיל את האחזקות בחברה כדי לממש אותן בתקופות טובות יותר.

אפשרות אחרת היא שבוימלגרין רגיש מאד למחיר מניית אזורים, שכן מניות החברה משועבדות לבנק המזרחי כנגד הלוואה בהיקף של 165 מיליון דולר שזה העניק לו לשם רכישת השליטה בחברה. כל ירידה בערך המניה מחלישה את היקף הביטחונות של בוימלגרין כלפי הבנק, ולכן יש להניח שהוא בעל אינטרס מובהק להראות כי הוא מאמין בחברה, ולאותת לשוק ההון שלאזורים עוד נכון עתיד מזהיר. אין דרך טובה יותר לעשות זאת מאשר לפעול ולרכוש מניות באופן אישי.

האפשרות השלישית היא שבוימלגרין פשוט לא אוהב שותפים ורוצה להקטין את אחזקות הציבור בנכס העיקרי שלו, אזורים. בוימלגרין הספיק כבר להסתכסך עם שותפים בעבר, כשהסכסוך המפורסם מכולם הוא עם לב לבייב ואפריקה ישראל, במסגרת שיתוף הפעולה ביניהם בארצות-הברית. משיתוף הפעולה הזה נותר לבוימלגרין חוב של עשרות מיליוני דולרים לאפריקה ישראל, לקוחות לא מרוצים, וסכסוך שעדיין לא נפתר עם לב לבייב ואפריקה ישראל.

חברת בוימלגרין קפיטל שבשליטת שעיה בוימלגרין סיימה את 2006 בהפסד כבד של 37 מיליון שקל, שרובו נובע מהוצאות מימון כבדות בסך 27 מיליון שקל. מתוך הוצאות אלו, 10.5 מיליון שקל מיוחסים להפסדים שנגרמו לבוימלגרין קפיטל משימוש במכשירים נגזרים. הונה העצמי של בוימלגרין קפיטל הסתכם בסוף 2006 ב-186.1 מיליון שקל, 4.3% בלבד מהמאזן שאותו הניף, בסך 4.2 מיליארד שקל. בנוסף, בדו"חות הרבעון הראשון של השנה אמורה בוימלגרין קפיטל לרשום הפסד של 17 מיליון שקל, כתוצאה מהפסדים שנגרמו לה מהגנות שביצעה על שער הדולר. הפסדים אלו היו בתחילה נחלתה של החברה הפרטית של בוימלגרין, אולם כשזו העבירה את כל הזכויות והחובות בעסקת אזורים לחברה הציבורית, נוצר לחברה הפסד כבד של 17 מיליון שקל.

אזורים סיימה את 2006 בירידה של 3.4% בהכנסות לרמה של 597 מיליון שקל. חברת הבנייה מכרה אשתקד כ-600 יחידות דיור לעומת 800 יחידות דיור שמכרה ב-2005.הרווח התפעולי של החברה הסתכם ב-67 מיליון שקל לעומת 69 מיליון שקל ב-2005, ובשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 81 מיליון שקל לעומת 254 מיליון שקל ב-2005. ברבעון הרביעי של השנה עברה אזורים להפסד תפעולי של 300 אלף שקל ולהפסד נקי של 3.1 מיליון שקל. "