"ספיידרמן 3" שובר שיאים: הכניס 59 מיליון דולר ביום ההקרנה הראשון בצפון אמריקה

השיא הקודם, 55.8 מיליון דולר, שייך ל"שודדי הקריביים 2" * בסוני יזדקקו להכנסה של לפחות 850 מיליון דולר כדי לכסות את ההשקעה

"ספיידרמן 3" קבע שיא הכנסות ליום הראשון כשגרף ביום שישי 59 מיליון דולר ב-4,252 מסכים בצפון אמריקה. הסרט מחק את השיא הקודם, 55.8 מיליון דולר, שקבע "שודדי הקריביים 2" בשנה שעברה.

"ספיידרמן 3" צפוי גם לשפר את שיא ההכנסות לסוף השבוע, 135.6 מיליון דולר, שגם בו מחזיק "שודדי הקריביים 2", אלא שבעוד שלושה שבועות ינחת על האקרנים "שודדי הקריביים 3" ועשוי להפוך את הקערה על פיה.

"ספיידרמן 3" הפך לשובר קופות עולמי עוד באמצע השבוע שעבר, כשעלה ב-1 במאי על האקרנים ב-16 טריטוריות בינלאומיות ברחבי העולם, וגרף 29.1 מיליון דולר ביום הראשון, תוך קביעת שיאי הכנסה בעשר מדינות. שללו בשוק הבינלאומי נכון ליום שישי עומד על 45 מיליון דולר.

תקציבו הרשמי של הסרט עומד על 258 מיליון דולר, שיא עלות שלדעת רבים עומד בעצם על למעלה מ-300 מיליון דולר, לא כולל 140 מיליון דולר לשיווק והפצה בינלאומיים. מאמץ ניכר הושקע גם בזירה המקוונת ברכישת באנרים באתרים פופולריים כמו מיי ספייס ויאהו, כמו גם הפצת קליפים מהסרט ומשחקי ספיידרמן להורדה חינם למחשב הביתי. סוני יזדקקו להכנסה של לפחות 850 מיליון דולר כדי לכסות את ההשקעה. צמד סרטי "ספיידרמן" הקודמים אגב, גרף 1.6 מיליארד דולר בבתי הקולנוע בכל העולם, לא כולל הכנסות מ-DVD, זכויות שידור ומרצ'נדייזינג.

בסוני דאגו לרתום לעגלה השיווקית שבעה מפרסמים גדולים שחברו לקמפיין בתמורה לשימוש בלוגו ובדמות ספיידרמן לקידום מכירות מוצריהם. על בעלי הברית הללו נמנים בין היתר, בורגר קינג, ג'נרל מילס, קראפט פודס וענק הכבלים קומקאסט שאף הפיקו סדרת פרסומות משלהם.

שווי המדיה של הקמפיין הספיידרמני של ארבע החברות הללו נאמד ב-100 מיליון דולר נוספים ולא כולל את קידום המכירות בחנויות. לרשימת המשווקים יש להוסיף גם רשתות קמעונאיות כמו וול מארט, טרגט ו-7 Eleven שפיתחו מוצרים בלעדיים וקידום מכירות בסניפיהן.

בינתיים, שער מניית מרבל קומיקס, בעלת הזכויות של ספיידרמן (בשליטת הישראלי לשעבר יצחק פרלמוטר) כבר נסקה לשיא של 30 דולר ולשווי שוק של 2.56 מיליארד דולר. בסוני ובמרבל אגב כבר נערכים להפקת "ספיידרמן 4" שככל הנראה יצולם ב-2009 עם השחקנים המקוריים, בתנאי כמובן שדרישות השכר החדשות שלהם ייענו.