שמות רבים הופרחו בבורסת השמועות בחודשים האחרונים כמי שעשויים לרכוש את חברת התרופות
תרו 
שנשלטת על ידי משפחות לויט ומורוס. קרן עופר היי-טק של האחים עופר, קרן פימי, חברת התרופות פריגו שרכשה בעבר את אגיס, וקבוצת קירור זכו כולם לכותרות בעיתון כמי שמתעניינים ברכישה. ההערכות היו כי בעלי השליטה מעוניינים להכניס שותף פיננסי או לזכות בהשקעה של גורם אסטרטגי ולהמשיך לנהל את תרו בפורמט הנוכחי. אפשרות אחרת הייתה למכור את החברה כולה למרבה במחיר.
ובכן, ל"גלובס" נודע כי תרו סיכמה על מכירת החברה כולה לחברה הודית תמורת סכום המוערך ב-210-220 מיליון דולר, פרמיה של 15%-20% על שווייה הנוכחי של החברה (כ-180 מיליון דולר בבורסת הפינק שיטס). תרו אמורה להודיע על העסקה בימים הקרובים, יתכן שאף מחר. לא ניתן היה להשיג את תגובת החברה עד לכתיבת שורות אלה.
ככל הידוע, בית ההשקעות מריל לינץ' היה מעורב בתהליך המכירה וכן Blackstone Group, כיועצים פיננסיים. תרו מחיפה מייצרת תרופות, משחות וקרמים בעיקר לטיפול בעור ובדלקות, וד"ר ברי לויט, היו"ר שלה, מחזיק יחד עם משפחת מורוס ב-45.6% מזכויות ההצבעה בחברה.
תרו נקלעה לסחרור פיננסי וניהולי בשנים האחרונות. היא נאלצה לתקן דו"חות עבר, להדיח שני בכירים - כולל סמנכ"ל הכספים, בעטיין של בעיות חשבונאיות, ובהמשך: הערת עסק חי, אי עמידה באמות הסף להלוואות (Covanants), מו"מ עם המלווים, פיטורי עובדים, ואובדן אמון של משקיעים ובעצם כל מי שהחברה בקשר איתו. וכשכל תשומת הלב הניהולית מופנית לשיקום ההריסות החשבונאיות והתחרות בגנריקה מתחזקת, החברה גם סובלת מירידה בהיקפי הפעילות בשל לחצי מחירים.
ברקע, משקיעה גדולה בחברה, פרנקלין טמפלטון, בעלת 9.5% ממניות החברה, ניהלה - ועדיין מנהלת - מאבק מול הנהלת החברה והדירקטוריון שלה בטענה כי הללו מקפחים את זכויותיה, וכי יש להורות לחברה להתחיל לתת דין וחשבון לבעלי מניותיה כולל ספרי החברה, ודו"חות של הבודקים החיצוניים. רק באחרונה הגישה פרנקלין תביעה לביהמ"ש המחוזי בתל אביב באמצעות עוה"ד פיני רובין, ד"ר יעל ארידור בר-אילן וכפיר ידגר ממשרד גורניצקי ושות', כדי לנסות למנוע את תהליך מכירת השליטה בחברה מבלי שפרנקלין תיקח בכך חלק. מעניין יהיה לראות האם גם פרנקלין היא חלק מתהליך מכירה זה והאם ההסכם הוא גם על דעתה.
וכך, אם הכול ילך לפי התוכניות, תרו תסיים את דרכה בפורמט הנוכחי שהחל בייסוד החברה ב-1950, הנפקה ראשונה בוול סטריט ב-1961 ומעבר לבורסת הנאסד"ק ב-1982 עם שווי שוק של כ-5 מיליון דולר. השווי הנוכחי הוא אולי מגלם פרמיה על מחיר השוק, אבל קשה שלא להיזכר בהבטחה הגדולה שהייתה מגולמת בתרו, "טבע הקטנה", שהובילה אותה ב-2004 לשווי שוק של יותר ממיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.