המועצה הארצית לתכנון ובנייה קיבלה ב-6 במארס החלטה לפיה תוך חודשיים תשלים חברת חוצה ישראל בדיקה של הצעה למינהור הקטע הצפוני המיועד לכביש - אולם עד היום הבדיקה לא הושלמה. מגישי ההצעה טוענים, כי חלופה זו הינה לא רק "סביבתית" יותר אלא גם זולה ומשתלמת יותר, אולם בחוצה ישראל מגלים עוינות כלפיה משיקולים לא ענייניים.
בהחלטת המועצה הארצית נכתב, כי היא "מנחה כי תיערך בדיקה עדכנית לחלופת המינהור מעין תות ועד יגור על-ידי חברת כביש חוצה ישראל, שתתבצע תוך חודשיים", וכי לאחר שתקבל את הבדיקה תדון שוב המועצה בחלופות השונות. כיום מאושר ביצוע כביש 6 עד לצומת עין תות שבוואדי מילק (קטע 18), ונידונות התוכניות להמשך ביצוע הכביש צפונה.
עמותת אדם טבע ודין עתרה בדצמבר 2006 לבג"ץ כנגד המשך תכנון הקטע הצפוני של הכביש בין עין תות לבין צומת סומך, ללא תסקיר מלא. בין השאר נטען בעתירה כי התכנון הנוכחי פגום ועתיד להביא לפגיעה סביבתית. העמותה הביעה תמיהה על כך שהתסקיר הסביבתי שהוכן בנדון לא התייחס כלל ל"חלופת המינהור" - העברת תוואי הכביש במנהרה מהאזור שצפונית למחלף עין תות לבין אזור צומת יגור.
במארס הוצגה בפני המועצה הארצית הצעתו של המהנדס גיורא שילוני, מטעם עמותת על"ה הפועלת למען איכות הסביבה בטבעון, הגורסת כי חלופת המינהור לא רק שהינה הסביבתית אלא אף הזולה.
שילוני כותב בחוות דעתו כי הדו"ח שהכינה בזמנו חברת ד.א.ל עבור חוצה ישראל "הוכן בצורה שטחית ביותר מבלי לרדת לעומקן של הבעיות ומבלי לתת הערכות כספיות מדויקות". הדו"ח, לשיטתו, הפעיל מניפולציות שונות כדי להציג את חלופת המנהרה כטובה פחות, אולם למרות זאת גם הדו"ח הגיע למסקנה כי חלופת המנהרה הינה הזולה ביותר.
הסלילה על פני השטח, טוען שילוני, מחייבת עלויות גבוהות של הקמת מחלפים והפקעת אלף דונם. חלופת המינהור, לשיטתו, תסייע גם לתושבי קיבוץ יגור, שיצאו למאבק בתוואי הרכבת האמור לעבור מצפון לו, מאחר והיא תאפשר הרחקת המסילה מבתיהם.
חברת חוצה ישראל מסרה בתגובה: "אנחנו עוד עובדים על הנושא. הודענו לראש מנהל התכנון שזה ייקח קצת יותר זמן, כי מדובר בעבודה לא קטנה. אנו מעריכים שזה ייקח עוד שבועות ספורים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.