"אנחנו חייבים למצוא דרך להקטין את הביקושים לנסיעה בנתיבי איילון. כבר היום מספר כלי רכב שעושה שימוש בכביש מתקרב לכ-800 אלף, ואם לא ננקוט בצעדים מיידיים להקטנת הביקושים, הכביש לא יעמוד בלחץ", כך אומר בראיון ל"גלובס" מנכ"ל נתיבי איילון, שי ברס. ברס ציין, כי בטווח הארוך לא יהיה מנוס מנקיטת צעדים לריסון הביקושים ובהם גביית אגרה מהנהגים עבור הנסיעה בכביש.
בחברת נתיבי איילון בטוחים כעת כי יש לקדם באופן מיידי את התוכנית לסלילת כביש איילון מזרח (כביש 491) ככביש אגרה, שישמש כנקודת כניסה ויציאה נוספת למטרופולין תל-אביב מכיוון מזרח. הקמת הכביש נבחנת כיום ע"י ועדת מכרזים המשותפת למשרדי האוצר והתחבורה.
ברס: "חייבים ליצור יציאה נוספת לאיילון ממזרח. כביש איילון מזרח יאפשר לכלי הרכב לצאת מהר יותר מנתיבי איילון, ויעזור להפחית את עומסי התנועה בכביש בשעות העומס. התוכנית מקודמת כיום בוועדה לתשתיות לאומיות ואנו מקווים שהיא תאושר בהקדם". כביש איילון מזרח אמור לקשר בין נתיבי איילון לכביש חוצה ישראל, ולעבור לאורך תוואי נחל הירקון ועד למפגש עם כביש 5. היקף ההשקעה בפרויקט נאמד בכ-300-400 מיליון דולר.
יצוין, כי בשנה שעברה החליט משרד התחבורה על מינוי ועדה לבדיקת נושא גביית אגרת גודש (אגרה המשתנה בהתאם לעומסי התנועה) בנתיבי איילון. הוועדה אמורה להחליט האם לגבות אגרה בכל הנתיבים או רק בחלקם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.