לשכת השמאים: מדיניות ההשקעה בכבישים "אדומים" - שערורייתית

בעקבות התאונה הקטלנית בשבוע שעבר על כביש הערבה, חוזרת לסדר היום התשתית הרעועה של הכבישים בפריפריה של מדינת ישראל. בלשכת השמאים ציינו בסוף השבוע, כי "השקעה בכבישים אדומים בפריפריה לא רק תחסוך בתאונות ותחסוך בזמן, היא בראש ובראשונה תקרב נדל"נית את הפריפריה למרכז, ותהפוך סוף סוף את הנגב והגליל לחלק ממדינת ישראל".

רן וירניק, יו"ר לשכת שמאי המקרקעין, הגדיר כ"שערורייה" את המדיניות הממשלתית להשקעה בכבישים, ובמיוחד בכבישים בינעירוניים המוגדרים כ"כבישים אדומים", זאת בעקבות התאונה הקטלנית בכביש הערבה, בה נהרגו שני ילדים שאביהם נרדם במהלך הנהיגה.

מבדיקת לשכת השמאים עולה, כי על מנת להרחיב את כביש הערבה (90) ולהפוך אותו לאוטוסטראדה או לכל הפחות לכביש עם הפרדה ברורה, יהיה צורך להשקיע מספר מיליארדי שקלים. אם מוספים את ההשקעה בעוד מספר צירי תנועה אסטרטגיים המקשרים את המרכז עם הפריפריה, דוגמת כביש 40 (מהמרכז לדרום), כביש 77 (רמת ישי-טבריה),כביש 65 (צומת גולני-נחל עמוד) - אזי ההשקעה עשויה להגיע ל-5 עד 10 מיליארד שקל.

למרות הסכום הגבוה, השמאים מתעקשים כי "קיימת כדאיות לאומית, בטיחותית, כלכלית ונדל"נית חד-משמעית להשקעה הזו. ההערכה היא כי התאונות הקטלניות יירדו ב-30%-40%, כך שהסכומים שיושקעו בכבישים יחזירו את עצמם בריבית דריבית תוך 5 שנים בלבד, וכן ייווצר זינוק ברמות הביקושים, הן בצפון הארץ והן בדרומה".

לדעת וירניק, ניתן לפתור את הנושא הכאוב הזה בשתי אלטרנטיבות אפשריות: האחת, הפניית עשירית מתקציב מע"צ לכבישים אלה, כולל כביש הערבה, כך שתוך כ-10 שנים הבעיה תיפתר בחלקה הגדול. השנייה, שכמו במקרה של כביש חוצה ישראל, תפעיל הממשלה זכיין חיצוני (בשיטת BOT או PFI), כך שרוב העלויות לא יחולו על תקציב הממשלה השוטף.