קבוצת נאוסיטי ופועלים שוקי הון מקימות קרן להשקעות בנדל"ן במזרח אירופה בהשקעה של 150 מיליון דולר

באחרונה הודיעה נאוסיטי כי היא מנהלת מו"מ למכירת 4 מתחמים בבוקרשט, בירת רומניה תמורת 700 מיליון שקל

קבוצת הנדל"ן, נאוסיטי השקעות, ופועלים שוקי הון במגעים להקמת קרן נוספת להשקעות בתחום הנדל"ן במזרח אירופה, בהיקף של 100-150 מיליון דולר. ההחלטה בנוגע להקמת הקרן השניה, נובעת מהצלחת הקרן הראשונה של נאוסיטי ופועלים שוקי הון, שגייסה לפני שנתיים וחצי 92 מיליון דולר.

קבוצת נאוסיטי, הנמצאת בשליטת אהוד בן ש"ך, חיים ויואב מורן, אדי ארדיטי וסבי בר נוי, הנפיקה במרץ האחרון אג"ח וכתבי אופציה בסך 300 מיליון שקל (בתמורה מיידית כוללת של 180 מיליון שקל). ניאוסיטי השקיעה עד כה 700 מיליון שקל בלמעלה מ-20 פרויקטים ברומניה, צ'כיה, הונגריה, פולין וישראל. החברה משקיעה בפרויקטים הן במישרין והן בעקיפין, באמצעות אחזקותיה בחברות בנות ובעיקר בקרן נדל"ן שהקימה עם בנק הפועלים.

באחרונה הודיעה נאוסיטי כי היא מנהלת מו"מ למכירת 4 מתחמים בבוקרשט, בירת רומניה תמורת 700 מיליון שקל. נאוסיטי, צפויה לרשום רווח, לפני מס והוצאות נלוות של 85 מיליון שקל. השלמת העסקה תאפשר לקרן להחזיר חלק ניכר מכספי ההשקעה שמסתכמים ב-92 מיליון דולר ותגלם תשואה למשקיעים של למעלה מ-60% לשנה.

בשבוע שעבר, הודיעה החברה על חתימת הסכם סופי לרכישת קרקע בשטח של 14 דונם בעיר הנמל קונסטנצה שברומניה, לצורך הקמת פרויקט מגורי יוקרה, שיכלול 130 דירות בהיקף הכנסות צפוי של 94 מיליון שקל (16.5 מיליון יורו).

קודם לכן, זכתה נאוסיטי במכרז, שקיימה הרשות המקומית אובידיו שברומניה, וחתמה על הסכם לרכישת קרקע בשטח של 320 דונם, עליה יוקם פרויקט ענק למגורים מסחר ופנאי בשטח של 300 אלף מ"ר בנוי ובהשקעה כוללת של 900 מיליון שקל.

אהוד בן ש"ך, יו"ר פועלים נדל"ן שבשליטת נאוסיטי ופועלים שוקי הון אמר כי "הגיוס בקרן החדשה נועד להרחיב את פעילותנו למדינות חדשות, כגון סלובקיה, סרביה ואוקראינה, לצד ייזום של פרויקטים חדשים בערי השדה של המדינות בהן אנחנו כבר פעילים, כגון רומניה ופולין, צ'כיה והונגריה".

ניר ברונשטיין, מנכ"ל פועלים שוקי הון, מסר כי המו"מ להקמת קרן שנייה משתלב באסטרטגיה הכללית של הקמה וניהול קרנות פרייבט אקוויטי ע"י פועלים שוקי הון. "היכולת לאפשר למשקיעים פרטיים להשתתף בהשקעות גדולות באמצעות יחידות בקרן, וליהנות מאיכות ניהולית תוך פזור סיכונים היא חלק מהכלים שאנו נותנים למשקיעים הפרטיים שלנו".