לא עוצר באיילון

נתיבי איילון הוקמה בשנות ה-70 במטרה לפתח עורק תחבורתי מרכזי שיחצה את ת"א. בפועל, כבר תקופה ארוכה שהחברה אינה חולשת רק על פרויקטים בגוש דן. נכון להיום מבצעת נתיבי איילון פרויקטים בתחום התחבורה מול לא פחות מ-20 רשויות מקומיות, ממודיעין ועד חדרה. בנוסף, היא מעורבת בכל הפרויקטים המרכזיים בתחום התחבורה - בהם הקמת כבישי רוחב 431 ו-531; הקמת נתיב מהיר מנתב"ג לכניסה לת"א (אותו מנהלת החברה) וכן ביצוע הפרדות מפלסיות לרכבת.

לצד המחמאות להן זוכה נתיבי איילון מצד משרדי הממשלה על ניהול הפרויקטים, יש קולות לפיהם ההתמקדות של החברה במספר גדול של פרויקטים פוגע בייעוד המקורי של החברה. בורוביץ' אינו סבור כך. לדבריו, "אנחנו נותנים כיום שירותי ייעוץ וניהול לממשלת ישראל, ואני לא רואה בכך כל פסול. בנתיבי איילון הצטבר בשנים האחרונות הרבה ידע וניסיון, ולכן החברה לא מתמקדת רק בפרויקטים לסלילת כבישים, אלא מעבר לכך. אני באתי מהמגזר הפרטי ונתיבי איילון היא חברה מצוינת בכל קנה מידה גם בהשוואה לגופים פרטיים, שיכולה לנהל לא רק את הפרויקטים באזור גוש דן, אלא הרבה מעבר לכך".

- מה לגבי הטענות של הארגונים הירוקים, לפיהן משרד התחבורה ונתיבי איילון מקדמים את הארכת הנתיבים עד נתניה רק כניסיון להצדיק את פעילות החברה.

"מבחינה כלכלית חייבים להאריך את נתיבי איילון עד נתניה. הביקושים מצדיקים זאת. אי אפשר להחזיק את המקל משני קצותיו. אם רוצים לפתור את בעיית הפקקים, צריך גם להשקיע בהרחבת התשתית. בניגוד למה שטוענים ארגוני הירוקים, הרחבת נתיבי איילון עד נתניה נחוצה מאוד מבחינה תחבורתית, כי כביש החוף עדיין לא שודרג ולא תומך היום בכל הביקושים, והתוצאה היא עומסי תנועה מאוד כבדים. בכל מקום שבו פועלת החברה היא עושה את המקסימום כדי להתחשב באיכות הסביבה. אני חושב שיש לנו שם טוב, אך יחד עם זאת, אם נתיבי איילון לא יורחבו 'נמשיך לרדוף אחרי הזנב שלנו'".