דנקנר מחזיר הביתה את קניון קרית אונו: נכסים ובנין ואמות רוכשות אותו מאזורים ב-830 מיליון שקל

העסקה צפויה להניב לנכסים ובנין ולאמות תשואה שנתית ברוטו של יותר מ-7.5% * אזורים תרשום רווח של 220 מיליון שקל לפני מס

שעיה בוימלגרין ממשיך לממש נכסים. כפי שנחשף היום (ד') באתר האינטרנט של "גלובס", חברת אזורים סיכמה על מכירת קניון קרית אונו לקבוצת אמות ולנכסים ובנין באופן שווה (50%) תמורת 830 מיליון שקל (לא כולל מע"מ). בהתאם, כל אחת מן הרוכשות תשלם סכום כולל בהיקף של 415 מיליון שקל עבור מחצית מהאחזקות בקניון.

בעקבות העסקה, שצפויה להניב לרוכשים הכנסות שנתיות של 76 מיליון שקל יחד המגלמות תשואה ברוטו של יותר מ-7.5% בשנה על הנכסים הבנויים, תרשום אזורים רווח של 220 מיליון שקל לפני מס. החתימה הסופית צפויה בתחילת חודש דצמבר.

יוצא אפוא כי דנקנר "מחזיר הביתה" את קניון קרית אונו אותו העביר לבוימלגרין שנה קודם לכן, במסגרת העסקה למכירת אזורים.

הקניון המורחב, שאמור להיפתח בתקופה הקרובה, מתפרש על שטח כולל של 18.5 דונם. השטח הבנוי כולל 110 אלף מ"ר, מתוכם 22 אלף מ"ר שטחי מסחר, כולל 124 חנויות בתפוסה של 95%, בניין משרדים בהיקף של 10,000 מ"ר ושטח נוסף עליו ייבנה מגדל משרדים או בניין מגורים (בכפוף לשינוי יעוד). לקניון 1,600 מקומות חנייה מקורים.

מאז שבוימלגרין שם את קניון קרית אונו על המדף, היו מתעניינים רבים. כל השמות הגדולים פקדו את משרדי אזורים, אך לבסוף זכו בו אמות בניהולו של אבי מוסלר ובשליטת אלוני חץ של נתן חץ ומשפחת ורטהיים, ונכסים ובנין בניהולם של רפי ביסקר וסגי איתן, זרוע הנדל"ן של קונצרן אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר.

"פריים לוקיישן"

ביסקר אמר היום כי "רכישת קניון קרית אונו מתווספת לרכישתו של קניון גבעתיים לפני כשנה וחצי, ותואמת את מדיניות החברה להרחבת הנכסים המניבים בכלל ושטחים מסחריים איכותיים בפרט".

אבי מוסלר, מנכ"ל אמות, מסר כי "קניון קרית אונו הינו נכס איכותי וחדש הממוקם ב'פריים לוקיישן' ועתיד ליהנות ממספר מבקרים רב משכבה סוציו-אקונומית גבוהה. הקניון המרשים יעבה את פורטפוליו הנכסים המסחריים שבבעלותנו.

"הידע והניסיון של השותפים יתרמו להצלחת הקניון ולמימוש הפוטנציאל הרב הגלום בו. אנו מאמינים שהתשואה תעלה על 7.5%.", הוסיף.

קניון קרית אונו הינו תוצר של פרויקט פינוי-בינוי של מרכז מסחרי שהיה בסביבה. חברת אזורים הצליחה בתוך זמן סביר יחסית להגיע להבנה עם השוכרים במרכז הקודם, לפיה הם יקבלו חנות בשטח זהה בקניון החדש. אולם כמו במקרים רבים של פינוי בינוי, מספר שוכרים עיכבו את הבנייה.

הקניון ממוקם בלב בקעת אונו הצמאה לשטחי מסחר, ואגב, אינו רחוק מביתו המפואר של נתן חץ. הקניונים הסמוכים הם קניון סביונים של אפריקה ישראל ביהוד וקניון גבעתיים שבשליטת אי.די.בי.

בתקופה האחרונה צפויים להצטרף לתחרות שני קניונים נוספים: הקניון הגדול בפתח תקווה, שיהפוך קרוב מתמיד בעקבות פתיחת כביש מכבית, וכן קניון בגבעת שמואל, שמושלם בימים אלה על ידי חברת הביטוח הראל.

בעצם רכישתו של קניון קרית אונו מתחילה קבוצת אי.די.בי להפוך לזרוע מהותית בעסקי המרכזים המסחריים המקומיים.

בין דנקנר לבין בוימלגרין נרקמה עסקה נוספת, כאשר בוימלגרין רכש מאי.די.בי את רשתות המלונות של שרתון מוריה ואקור. המימוש האחרון הינו חלק משינויים מהותיים שבוימלגרין מכניס לתוך חברת הבנייה הישראלית.

ממשיך לממש

מלבד השינוי הפרסונלי, שבמהלכו הפך בוימלגרין ליו"ר פעיל ומינה את מתי דב למנכ"ל אזורים במקומו של עמיקם אורן, החל בוימלגרין לממש חלק נרחב מפורטפוליו הנכסים שלו ולהתרכז ביזמות בישראל, בהודו, במזרח אירופה ובאוקראינה.

אתמול התקבלה אינדיקציה נוספת לרוח החדשה הנושבת באזורים, שהודיעה על מימוש מהיר של נכס ביוסטון טקסס, אותו רכשה לפני ארבעה חודשים ובגינו תכריז על רווח הון של 23.5 מיליון דולר.

חלק מאותם מימושים נובעים מרצונו של בוימלגרין להראות לשוק ההון כי הוא יודע לייצר ערך, ובכך להוכיח כי השמועות השונות בשוק על מצבו הפיננסי אינן נכונות.

נכון להיום האסטרטגיה מוכיחה את עצמה, ולראייה, מניית אזורים זינקה בכ-50% מרמות השפל שרשמה.