השופט לשעבר, בעז אוקון, הוא היום הפרשן של "ידיעות אחרונות" לענייני משפט. בדרך כלל מתמנים לתפקידי פרשנות עיתונאים או אנשי אקדמיה. אוקון בא מלב לבה של המערכת שאותה הוא אמור לפרשן. הוא היה שופט שלום ומחוזי, רשם בית המשפט העליון, מנהל בתי המשפט. רוב האנשים מעריכים את כישוריו וכישרונותיו.
באופן רגיל היה צריך לברך על הצטרפותו של אדם ברמה של אוקון אל חוג הפרשנים. אבל יש בעיה קטנה. פרשן אמור להיות גם נטול פניות, כדי שהקוראים יקבלו תמונה מאוזנת ולא אינטרסנטית. האם אוקון עונה על הדרישה הזאת? כדי להבין צריך להוסיף לביוגרפיה של אוקון שני אלמנטים. האחד, את תפקידו כמנהל בתי המשפט הוא סיים בגלל יחסיו הרעועים עם השופטת דורית בייניש, לאחר שמונתה לנשיאות העליון; האלמנט השני - הוא ידיד מקורב מאוד של שר המשפטים, דניאל פרידמן, שהציע לו את תפקיד מנכ"ל המשרד. אוקון, לאחר שאמר כי ישקול, החליט לסרב. כלומר, הפרשן המשפטי של "ידיעות" צריך להיות קדוש כדי לא לנטור טינה לבייניש, ולא לרחוש אהדה לפרידמן. במצב שנוצר בין בייניש לפרידמן, במאבק שהתפתח ביניהם על עתיד המשפט בארץ, אין הרבה מה לפרשן שלא קשור בשני אישים אלה.
בטורו של אוקון אתמול (א') באה לביטוי הפרובלמטיות הזאת. מדובר על פרשת מועמדותו של עו"ד חיפאי לכהונת שופט מחוזי. כותב אוקון: "הפעם הגדישה הוועדה לבחירת שופטים את הסאה, אפילו לפי הסטנדרטים שלה, מועמדותו של סנגור לתפקיד שופט בית המשפט המחוזי לא אושרה בינתיים, על יסוד רמיזה שלפיה הוא מקיים קשרים עם עבריינים". ומה ה"רמיזה"? חוות דעת של פרקליטת מחוז חיפה, לילי בורישנסקי, כי "לדעתי היו לו (לפרקליט המועמד) קשרים לא משפטיים עם עבריינים קשים". האם לאוקון יש ידיעה שמדובר ב"רמיזה" שאין לה בסיס? - "איש אינו יודע אם מדובר בהשמצה זולה או בטענה ראויה לבדיקה", הוא כותב.
בדיוק כך - איש אינו יודע. ולכן צריך לבדוק, לא? ולכן החליטה הוועדה לדחות את המינוי. לא לבטל - אלא לדחות כדי לבדוק את ה"רמיזה". וכי מה מציע אוקון, שהוועדה היתה צריכה להתעלם מה"רמיזה" ולהסתכן במינויו לשופט של אדם המקיים קשרים עם פושעים? כלומר, הוועדה עשתה את הדבר היחיד הראוי לעשותו. סביר שאוקון, בהיותו אדם אינטליגנטי, היה מברך את הוועדה, לולא החליטה על סמך עמדתה של בייניש. לכאורה, מבקר אוקון את הוועדה, למעשה - את בייניש. כאשר טור כה אינטרסנטי מתפרסם בעיתון הנפוץ ביותר, תחת מסווה של פרשנות עניינית, זה מאוד לא בריא.
אולמרט "מודיע כאן"
ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בישיבת הממשלה השבועית לחברי ארגון המורים: "אני מודיע כאן, שאנחנו לא נוותר על הרפורמה שהתחלנו להנהיג במערכת החינוך". אמאל'ה, נורא מפחיד. עד שנזכרים שבאותה נחרצות הודיע אולמרט, שאצלו בממשלה לא יהיה סגני שרים (בינתיים יש כבר שניים).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.