מנכ"ל המשרד לתשתיות לאומיות חזי קוגלר השיב לעתירה שהגישה חברת ים תטיס לבג"ץ כנגד ההחלטה לפטור ממכרז את המו"מ עם בריטיש גז. בתשובתו כתב קוגלר כי "מאגר הגז שמול חופי עזה הינו המקור הזמין היחיד למניעת מחסור בגז טבעי בעשור הבא והצורך למנוע היווצרות מונופול בתחום והאמרת המחירים. כניסת בריטיש גז באמצעות מכירת הגז מהמאגר לישראל ימנע תלות מוחלטת בצינור הגז המצרי ובאספקת הגז ממצרים".
לטענת המדינה, קיימת חיוניות רבה בהכשרת הדרך לכניסתו של ספק גז טבעי נוסף לשוק הישראלי גם בשל החשש מפני מחסור בגז טבעי כבר בעשור הבא וגם בשל הצורך בגיוון מקורות הגז הטבעי עליהם נשען השוק הישראלי.
נכון להיום היצע הגז לארץ מבוסס על מאגר הגז של ים תטיס. עם זאת אומרת המדינה כי עתודות הגז במאגר ים תטיס מרי B עשויות להיגמר מהר מהצפוי ובמקרה זה יעמוד המשק הישראלי בפני מחסור בגז טבעי מוקדם מהצפוי.
לכן כותבת המדינה בתשובתה לבג"ץ, "איננו יכולים לעמוד מהצד בנסיבות הללו. מקור עתידי נוסף לגז הינו הגז המצרי אשר חברת הגז המצרית על מנת לספק את הגז מעבירה צינור מאל עריש לאשקלון באורך של 130 ק"מ ואספקת הגז תחל בתחילת 2008. לכן מול חופי עזה מצוי שדה גז אשר עשוי להיות זמין באמצעות בריטיש גז החל משנת 2011." כיוון שכך אומרת המדינה מתקיימות נסיבות נדירות ומיוחדות המצדיקות ניהול משא ומתן עם בריטיש גז ללא מכרז.
עם זאת מציינת המדינה כי כרגע מדובר במגעים בלבד כאשר טרם נתגבשה המתכונת הסופית של ההתקשרות שתיערך עם בריטיש גז והפטור הוא למשא ומתן בלבד.
תגובתו של קוגלר מתייחסת גם לסיכויי ההצלחה בקידוח "תמר" שנערך על ידי שותפות ים תטיס מול חופי חיפה. לדברי המנכ"ל מדובר בקידוח שעדיין לא התבצע ואשר סיכויי הצלחתו מוערכים ב-25% בלבד.
עוד דוחה המדינה את הטענה בעתירה לפיה קיים חשש שכספי העסקה ימצאו את דרכם לגורמי טרור בעזה. המדינה אומרת כי סוגיה זו מעסיקה אותה לא פחות מכפי שהיא מעסיקה את העותרים וכי תפעל למניעת האפשרות הזו באמצעים החוזים והאמצעים המדיניים העומדים לרשותה. את שותפות ים תטיס מייצג עו"ד דוד ליבאי ואת המדינה עו"ד אורית קורן. (בג"ץ 5547/07).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.