חניון ללא מוצא

נסיונות עיריית ת"א לחייב בארנונה גם שטחי מעבר ותמרון בחניונים בארנונה צפוי להיכשל: החוק אוסר לשנות שיטת חיוב ארנונה לאחר שנקבעה שיטת החיוב

במסגרת ניסיונותיה הבלתי פוסקים של עיריית תל אביב להגדלת הכנסותיה מארנונה, הוחלט השנה לנסות את מזלה בקרב החניונים הרבים הפרושים ברחבי העיר. לשם כך הגישה העירייה לשרי הפנים והאוצר בקשה לשינוי שיטת החישוב של שטחי המעבר והתמרון בחניונים בצו הארנונה לשנת 2008, כך ששטחים אלו יחויבו מעתה במלואם בתשלום ארנונה.

שטחי המעבר והתמרון הנם שטחים המשותפים לכל באי החניון. אין אפוא כל דרך לייחס חלק כלשהו משטחי המעבר והחניון לשטח חניה ספציפי. כך גם קבע בית המשפט העליון בבר"מ 7703/06, מנהל הארנונה בעיריית תל אביב נגד אפריקה ישראל השקעות בע"מ, שם טענה העירייה כי שטחי המעבר והתמרון בחניון המושכר למחזיקים שונים אינם מהווים שטחים משותפים, אלא חלק בלתי נפרד מהחניון. בית המשפט דחה את הטענה וקבע כי זו פרשנות יצירתית של העירייה שכל מטרתה להתחמק מהפטור הקיים לשטחים משותפים. לאחר ניסיונות התחמקות כושלים מיישום תוצאות פסק הדין, החליטה העירייה על הגשת בקשה להעלאה חריגה בשנת 2008.

כאמור, עד לשנת 2008 היו שטחי המעבר והתמרון פטורים מתשלום ארנונה בהיותם שטחים משותפים לכלל באי החניון. משמעות הדבר כי בחניונים שבהם מקומות החניה מושכרים בקביעות למנויים שולמה ארנונה על שטחי החניות בלבד. כל מנוי נחשב למחזיק בשטח החניה שלו לצורך תשלום הארנונה, ובעל החניון שילם רק עבור החניות שנותרו בהחזקתו, ככל שנותרו.

כעת, מנסה העירייה לאשר שינוי בצו הארנונה לפיו שטחי המעבר והתמרון לא יכללו בהגדרת שטחים משותפים וימדדו לצורך החיוב בארנונה, ללא קשר למספר המחזיקים בחניון. תוצאה זו אינה סבירה ואינה ראויה, שכן מדובר בשטחים משותפים אשר לא ניתן לייחסם לחניה ספציפית.

לדעתנו, בקשה כזו לא תתקבל על-ידי השרים מאחר ומדובר בשינוי אסור של שיטת החישוב הקיימת בצו הארנונה של עיריית ת"א. שינוי שיטת חישוב שטח הנכס לצרכי ארנונה מנוגד לתקנות ההסדרים בעניין הטלת ארנונה, מאחר והן קובעות שעל העירייה לחייב את שטח הנכס בשנת מס חדשה בהתאם לשטח שהיה קיים בשנת מס קודמת. כלומר, משקבעה העירייה שיטת חישוב מסוימת בצו הארנונה שלה, אין היא רשאית לשנותה בשנה שלאחר מכן.

יתרה מכך, אנו סבורים כי לאור ההלכות שיצאו מבית המשפט העליון בעניין שינוי שיטת חישוב שטח לצורך חיוב בארנונה, ולאור נוסח תקנות ההסדרים משנת 2007, אף שרי הפנים והאוצר אינם מוסמכים לאשר שינוי בשיטת חישוב מחמת הקושי שלהם לבקר ולפקח על המשמעות הכלכלית של מתן אישור שכזה.

הכותבים הם עורכי דין במשרד פלג,כהן, דויטש מוסקוביץ ושות' המתמחה בארנונה והיטלי פיתוח.