חברת אלעד, בשליטת יצחק תשובה, "סגרה עסקה" על קרוב למאה יחידות, מתוך 181, באגף הדירות הפרטיות (קונדומיניון) במלון פלאזה, במנהטן, היהלום בכתר ההשקעות של תשובה בארה"ב. העבודה על הדירות נשלמה כבר לפני חודשים, אבל רוב הדירות שוממות מאדם. בכל הבניין הענקי, רק שש דירות מאוכלסות דרך קבע ודייריהן משוועים לראות נפש חיה במסדרונות, מעבר לאנשי השירות. כך מדווח היום (א') ניו יורק טיימס בכתבה גדולה, שכותרתה: "להיות בודד בצמרת, ובכל הקומות האחרות".
הנה תיאור בדידותה הזוהרת של אחת הדיירות, בכתבה בטיימס: קייטי רולנד עיצבה בקפידה את הדירה המשפחתית שלה, בת שני חדרי-השינה, בפלאזה. החלונות, שמשקיפים על סנטראל פארק, עטויים בווילאות ממשי מוזהב, ובחדר האורחים מוצג לראווה הציור האינדונזי החביב עליה של האלילה ההינדואיסטית סיטה. כאשר היא קמה בבוקר ולפניה נפרש הפארק, היא חשה, כדבריה, כנסיכה. אבל היא נסיכה גלמודה. בתקופה שבה היא מתגוררת בדירה (היא חיה שם לסירוגין), עלה בידה לפגוש חמישה דיירים בלבד בכל הבניין. למעשה, אין לה מושג מי מתגורר בדירות השכנות. מכל עשר הדירות בקומה שלה, היא לא מכירה אפילו אדם אחד, שם אחד.
"אני מוסיפה לשאול, 'האם עוד מישהו עבר לגור כאן? המקום הזה נראה נטוש'", אמרה רולנד.
לויד קפלן, דובר של חברת אלעד, הבעלים של הפלאזה, אומר כי לבד משש הדירות שמאוכלסות דרך קבע, יש בבניין כ-35 דירות שמאוכלסות רק בסופי-שבוע. המשמעות היא, שרק כ-22% מיחידות הדיור בפלאזה מאוכלסות דרך קבע או לסירוגין.
בכל לילה נתון, מאופיין הפלאזה בשורות על גבי שורות של חלונות חשוכים, מציין ניו יורק טיימס. המסדרונות בקומות העליונות דוממים לבד מפרצי רוח מקריים. כאשר ילדות קטנות שואלות את השוער אד היכן אלואיס, הילדה האגדית שחיה בפלאזה, לפי הספר הידוע, הוא משיב, שאלואיס נמצאת בחופשה בפריס.
הדיירים שבכל זאת מתגוררים בפלאזה מוצאים את החיים בו מוזרים במקצת, נאמר בכתבה. לא שהם מתחרטים. לאחר הכל, קשה להתלונן על חיים בדירות בשווי מיליוני דולר באחת מהבניינים המהוללים ביותר במנהטן, או לקטר שיש לך יותר מדי פרטיות, בכרך שבו פרטיות היא מצרך נדיר כל כך. אבל הפלאזה פותח צוהר לחיי הנוודות של הגל החדש של המגה-עשירים בניו-יורק. רוב רוכשי דירות הקונדומיניון המפוארות במנהטן כמו אלה שבפלאזה, לרבות מנהלים בכירים בהווה ובעבר ברשת החנויות לצרכי משרד סטייפלס, חברת התעופה ג'ט בלו, תאגיד המדיה ויאקום או חברת האופנה אספרי, וכן כמה מיליארדרים רוסיים, בקושי נמצאים בהן. בשבילם ניו-יורק היא עוד נקודה בגלובוס שבה הם מעבירים את הלילה.
משפחתה של קייטי רולנד, "הנסיכה הגלמודה", ידעה שהפלאזה כמעט ריק, כאשר ביקשה מאחד ממבניה, סטן, בן 17, לבלות בדירת המשפחה בפלאזה את הלילה לבדו. היה ברור לכולם, שסטן ירגיש שם כמו הגיבור בסרט "שכחו אותו בבית". באותו לילה, סטן קנה פיצה וקוקה-קולה לאנשי הביטחוון ובילה עמם שעות בלובי, לפי הכתבה בטיימס. כאשר הגיע הזמן ללכת לישון, הוא עלה לדירה באי רצון. "זה היה קצת מפחיד מפני שהכל מסביב היה ממש מת. מלון אדיר כזה ואני הייתי היחיד שם למעלה".
אחותו, שעברה לגור שם דרך קבע, בסתיו, החזיקה מעמד רק כמה חדשים. "חשבתי שהפלאזה יהיה עמוס יותר", היא אמרה. למרות שאמה וסבתה באו לבקר לעיתים תכופות, היא חשה עצמה מבודדת. בחודש שעבר היא עברה לדירה בגודל של קופסת נעליים בקמפוס של אוניברסיטת קליפורניה בלוס-אנג'לס.
בני הזוג ברנארד וג'ואן ספיין, שקנו דירה בת שני חדרי-שינה בפלאזה בשבעה מיליון דולר, מצאו דרך להתגבר על הבדידות: מחלון הדירה הם משקיפים על אלפי האנשים ברחוב, שנכנסים לחנות אפל ויוצאים ממנה.
יודגש, עם זאת, כי אחת הסיבות לכך שדיירי הפלאזה חשים עצמם גלמודים היא, שהבניין נמצא עדיין בשלב שבו הוא מתחיל להתמלא. כמה רוכשים ממתינים עד שמעצבי הפנים יגמרו לעבוד על התאמת הדירות לאוספי האמנות שלהם. אחרים מוסיפים להתגורר בבתים האחרים שלהם, עד שהמסעדה ומכון הכושר בפלאזה יפתחו את שעריהם, כנראה באביב.
כך או כך, סביר להניח שכתבה כזו בניו יורק טיימס אינה בדיוק סוג יחסי הציבור שייסייע בשיווק עשרות הדירות שטרם נמכרו בנכס הדגל של תשובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.