משבר האשראי בארצות-הברית הביא להחמרת התנאים לנטילת משכנתאות, אך יש מי שנהנה מכך. כך טוען יוסי בודנשטיין, המנכ"ל ובעל השליטה באלדן טק (68%). החברה מחזיקה ב-80% משמונה תאגידי נדל"ן אמריקניים שבבעלותם 24 בנייני מגורים ברובע ברונקס שבניו-יורק, הכוללים 782 דירות מגורים.
אלדן טק משכירה את אותן דירות בברונקס, שנחשב לרובע זול ואשר מרבית שוכריו הם משכבה סוציו-אקונומית נמוכה הנתמכת על-ידי העירייה וגופים נוספים. חברת הנדל"ן מישראל מציעה כעת לשוכרים למחול להם על חודשיים שכירות על-מנת שיעזבו את הדירות, כדי שהיא תוכל לשפץ אותן ולהעלות את דמי השכירות שתדרוש בגינן בהמשך משוכרים עתידיים.
לא זו בלבד, אלא שבמקביל פועלת החברה לממש את נכסיה שבברונקס. החברה פנתה לשם כך לבנק השקעות מקומי שעוסק בתחום הנדל"ן, שיאתר עבורה רוכש.
חברת אלדן טק עוסקת בנדל"ן מניב בארץ ובחו"ל, ובנוסף שולטת בחברת רילון.
לגבי הפעילות בניו-יורק, מסביר בודנשטיין, כי בעבר היה קל מאוד ליטול משכנתא, אך כעת יש יותר שוכרי דירות שכן לדבריו עם שכירות קל להתמודד מאשר עם תנאי משכנתא. בניו-יורק אין הרבה קרקעות פנויות וכך לדבריו דירה ממוצעת במנהטן מושכרת ב-3,000 עד 5,000 דולר, בעוד שדירה ברובע ברונקס מושכרת ב-900 דולר. "גם ברבעים החלשים יותר חלה עליית מחירים, כש"דירה בהארלם שעלתה לפני שלוש שנים כ-100 אלף דולר, עולה עכשיו כ-250 אלף דולר", אומר בודנשטיין.
העירייה וארגוני סעד נוצריים שונים מסייעים לאוכלוסייה באזורים אלה, כשעל המשכירים מוטלות הגבלות שונות, אך ניתן להעלות את דמי השכירות ב-3% עד 8% מדי שנה.
התמריץ שאלדן טק נותנת כאמור למי שמוותר על חוזה השכירות, מאפשר לה להשביח את הנכס ולשדרג את הדירה הן לצורכי השכרה והן לצורכי מכירה.
כמו כן, בהמשך להודעה שהחברה שלחה לבורסה בחודש שעבר, לפיה יחול עיכוב זמני בהחזרי ההלוואות של החברה הבת מארצות-הברית, OCG1 (80%), הרי שהיום הודיעה אלדן טק, כי האחרונה קיבלה אישור מהבנק כי שילמה במלואן את הריביות שהיו בפיגור על הלוואות שניטלו, וכי הבנק אינו רואה בחברה כמי שמפירה הסכמי הלוואה שנחתמו בין הצדדים. ¿
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.