חברת הנדל"ן
ב.יאיר 
שבשליטת משפחת ביטון, מנסה להרגיע את המשקיעים לגבי חוב של 1.08 מיליארד שקל כלפי בנקים וכלפי מחזיקי אגרות החוב של החברה. החברה העבירה אמש דיווח לבורסה המפרט את המקורות לפירעון התחייבויות החברה. האשראי הבנקאי נטו של ב. יאיר הסתכם בסוף ינואר בכ- 571מיליון שקל, ואילו התחייבויות החברה כלפי מחזיקי האג"ח שלה מסתכמות ב-510 מיליון שקל.
מניית חברת הנדל"ן הירושלמית צנחה במהלך השנה האחרונה בכ-70%, וכמה מסדרות האג"ח שלה הגיעו לרמות תשואה (ברוטו להחזקה) של כ-50%, רמה המשקפת חשש לחדלות פירעון בקרב המשקיעים. בעקבות כתבות בנושא שהתפרסמו בתקופה האחרונה ב"גלובס", פנתה רשות ניירות ערך לב. יאיר בבקשה להבהיר באיזו רמת סיכון נמצאים מחזיקי האג"ח.
ב. יאיר שהוקמה ב-1988 עוסקת בייזום ושיווק של פרויקטים בתחום הבנייה למגורים ובנדל"ן מניב. משפחת ביטון מחזיקה ב-84.4% ממניותיה, והאחים יאיר ויוסף ביטון משמשים בה כמנכ"לים משותפים.
בהודעת ב. יאיר לבורסה נכתב, כי "החברה אינה צורכת אשראי מהותי לפעילותה השוטפת, והאשראי ניתן בחלקו הארי במסגרת הסכמי ליווי לפרויקטים ואשראי לרכישת קרקע.
פירעון האשראי הבנקאי נעשה בהתאם לקצב הביצוע והתקדמות המכירות בפרויקטים המלווים, ולהוראות הסכמי הליווי עם הבנקים. החברה עומדת ביעדים שנקבעו בהסכמי הליווי".
לגבי ההתחייבות כלפי מחזיקי אגרות החוב (510 מיליון שקל), היא כוללת קרן וריבית שנצברה עד לסוף חודש ינואר צמודות למדד המחירים לצרכן. נציין כי בהודעת החברה אין הנחת אינפלציה, שעלולה להגדיל באופן משמעותי את התחייבויותיה. יתרת ההתחייבויות אינה כוללת התחייבויות שנרכשו על ידי חברות בנות שלה, בערך של 4.6 מיליון שקל, וכן התחייבויות שנרכשו על ידי החברה בערך של 4 מיליון שקל.
החברה מעריכה שתוכל להחזיר לבעלי האג"ח (סדרות 1 עד 6) 54.9 מיליון שקל בשנה הנוכחית, 94.9 מיליון שקל ב-2009 ועוד 141.6 מיליון שקל בשנת 2010. בצד העודפים הצפויים מפרויקטים, והכנסות מנכסים מניבים, מעריכה ב. יאיר כי תקבל 139.7 מיליון שקל בשנת 2008, 158.3 מיליון שקל ב-2009 ושנה לאחר מכן 220 מיליון שקל. הנתונים שלעיל אינם כוללים הכנסות צפויות והשקעה נדרשת ממקורות עצמיים בפרויקט הדיור המוגן מצודת אלנבי - נכס מניב בהקמה של החברה. ההשקעה הנדרשת בפרויקט זה ב-2008 עומדת על 16 מיליון שקל.
"העודפים הצפויים בפרויקטים של החברה מהווים מלאי עסקי בידיה, וההכנסות השוטפות הצפויות מנכסיה המניבים בשלוש השנים הקרובות, עולות מהותית על הסכומים הנדרשים לפירעון אגרות החוב", נמסר עוד מב. יאיר.
מנסה לשפר נזילות
לאחרונה, נזכיר, אמר יאיר ביטון בראיון ל"גלובס", כי "המצב של ב. יאיר רק השתפר. אנחנו עומדים בכל התוכניות, התחזיות והמדדים שלנו. החברה מוכרת מעבר לתכנון, השיווק מצליח ויש שדרה ניהולית מקסימה. החברה אמינה ועומדת בכל התחייבויותיה, החזירה כל הריביות והקרנות של האג"ח ותמשיך לעשות זאת. הבנקים הולכים איתנו, כל הפרויקטים מלווים בצורה מלאה כמעט ע"י כל הבנקים. הנאמן לאג"ח קיבל את הצורה בה יוחזר כל התזרים והריביות".
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של 2007 הסתכמו הכנסות החברה ב-161.5 מיליון שקל, ירידה של 35% לעומת התקופה המקבילה ב-2006. הרווח הנקי צנח ב-70% והסתכם ב-6.9 מיליון שקל. למרות ההתחייבויות הכבדות, לחברה הון עצמי של 142 מיליון שקל, נכון לסוף הרבעון השלישי של 2007.
ביום שני השבוע הודיעה ב. יאיר על מכירת 50% מפרויקט Sky2 שהיא בונה שבשכונת עיר הימים בנתניה, לחברת אפריקה ישראל, ועל הכנסתה כשותפה בפרויקט תמורת תשלום של 57.5 מיליון שקל לחברה הבת. העסקה צפויה להניב לחברה הבת רווח לפני מס של כ-3.8 מיליון שקל.
מב. יאיר נמסר לאחרונה, כי "החברה מתנהלת תוך שימת דגש על אמינות ואחריות ועומדת בכל התחייבויותיה. כל אגרות החוב של החברה מגובות בתכנון מדויק, וכל הבנקים במדינה מביעים אמון בחברה ומלווים אותה באופן מלא בכל הפרויקטים שלה. בעלי החברה ומנהליה מאמינים בה, ואף רוכשים באופן אישי את אגרות החוב השונות שלה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.