ה פעילות הנדל"נית הישראלית בניו יורק אינה סוד וזה שנים רבות מהווים הישראלים והישראלים לשעבר גורם ראשון בחשיבותו בשוק הנדל"ן המקומי. בשנים האחרונות יותר ויותר חברות ישראליות רוכשות ויוזמות פרויקטי ענק במנהטן, המשדרגים בניינים המהווים ציוני דרך וסמלים מקומיים. כעת עוד אייקון ניו יורקי נכבש בידי הישראלים. עיתון ה"ניו יורק סאן" מדווח כי בימים אלה מתחיל שיווק הפרויקט המדובר של בראק קפיטל, דירות יוקרה בבניין המחודש של המטה לשעבר של חברת התכשיטים טיפאני'ס, ברחוב יוניון סקוור מערב מספר 15. את המבנה רכשה בראק בנובמבר 2006 תמורת 80 מיליון דולר, ופיתוחו מחדש ומכירת 35 דירות היוקרה שבו מעורר עניין רב.
הפרויקט החדש והיוקרתי של בראק הוקם על גבי המבנה שבו שכנו במשך שנים רבות המשרדים הראשיים של טיפאני'ס. המבנה הוקם ב-1870 והיה בעל חזית יצוקה מרשימה מברזל, עד שב-1953 הופשט ממנו מעטה הברזל למשך יותר מ-50 השנה הבאות, והוא כוסה בלבנים - והבניין איבד את מעמדו כאייקון אדריכלי. כבר ב-1911 עזבה טיפאני את המשרדים והבניין הושכר בעיקר ללופטים מסחריים.
על היזמות, הביצוע והעיצוב המחודש מופקדים שורה של אנשים, שהקשר הישראלי של מרביתם בולט: קבוצת בראק קפיטל נדל"ן, בשליטת יזם הנדל"ן הישראלי שמעון וינטרוב, הוקמה ב-1992 ומאז מעורבת בפעילות נדל"ן ותשתית ברחבי הגלובוס. משה אזוגי הוא מנהל הסניף הניו יורקי. לחברה משרדים ועובדים בניו יורק, לונדון, מוסקבה, ניו דלהי, מומביי, בייג'ין, מיאמי, פרנקפורט, אמסטרדם, בודפשט, מדריד, רומא, לימסול ורמת גן.
קוביית זכוכית שחורה
בראק קפיטל מוסיפה למבנה הנוכחי שש קומות ומשחזרת את החזית המקורית שתיחפר מתחת ללבנים, ואת הכל עוטפת בזכוכית כהה. התוצאה, המתגלה בהדמיות, היא מבנה ארכיטקטוני המשומר בקוביית זכוכית שחורה עם סדרה של קוביות זכוכית המאורגנות באופן לא סדיר בפסגה. בניין המשרדים יהפוך ליותר מ-10 אלף מ"ר לשימוש מעורב של מגורים ומסחר.
מחירי הדירות בבניין, שמכירתן החלה, מתחילים ב-4 מיליון דולר לדירת 2 חדרי שינה בשטח של 251 מ"ר; דירת 3 חדרי שינה מתחילה ב-6 מיליון דולר, וגובה התקרה במרבית הדירות הוא כ-4.9 מטר.
שלומי ראובני, הברוקר המשווק של הפרויקט, אומר כי הקונים (רבים מהם זרים) מתעניינים מאוד בחיבור דירות ויצירת שטחי מגורים גדולים במיוחד. בבניין יוענקו לדיירים שירותים מגוונים ובהם בריכת שחייה, שירותי חניה, חדר כושר ופילאטיס וכל דירה תצויד במנגנון שליטה ופיקוח על הטמפרטורה והתאורה.
במהלך שיווק הדירות ערכו היזמים ערב השקה והצגה של דירה לדוגמה, ובמהלכו נמכרו במכירה פומבית יצירות אמנות של בית המכירות כריסטי'ס. לדברי היזמים, הקישור בין אמנות למגורי יוקרה הוא מתבקש ונכון, ובדעתם להמשיך עם השילוב גם בעתיד. על העיצוב האדריכלי אחראי ערן חן מפירמת הארכיטקטים הבינלאומית איסטמן-פרקינס.
מאשדוד לניו יורק
כעת עתיד להפוך בניין המשרדים של טיפאני לעוד אייקון אדריכלי בשליטה ישראלית במנהטן. לאחר מלון הפלאזה בשדרות מדיסון 1 של יצחק תשובה, בניין הניו יורק טיימס וכן מגדל השעון בשדרות מדיסון 5 של לב לבייב, מלון המייפלאואר של אייל עופר (CPW15), ביולי 2007 נרכש בניין הליפסטיק בשדרה השלישית על ידי טאו, שבשליטת אילן בן דב, ומנופים שבשליטת אברהם נניקשוילי וג'קי בן זקן מאשדוד תמורת 648.5 מיליון דולר. גם אזוגי, מנהל הסניף הניו יורקי של בראק קפיטל, הבעלים הגאה של בניין הטיפאני'ס, הגיע לניו יורק מאשדוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.