כאשר התייצב שלשום (ב') שר האוצר של ארה"ב, הנרי פולסון, בפני הכתבים לדון בהצלת בר סטרנס, הוא נשאל אם שוקל הממשל מחדש את התנגדותו לשימוש אגרסיבי בכספי הציבור לפתרון משבר הדיור. פולסון לא סיפק שום סימן לכך. הוא אמר שלמרות שהועלו כמה "רעיונות מעניינים" בגבעת הקפיטול, עדיין לא רשמו חברי הקונגרס התקדמות בקידום חקיקה למודרניזציה של מנהלת הדיור הפדרלית ושל חברות המימון פאני מיי ופרדי מאק, שפועלות בחסות הממשלה, ושהרגולציה עליהם רופפת יותר.
"חילופי הדברים מראים שפרשת הצלתו של בר סטרנס הציתה מחדש את התהיות לגבי האפשרות שהממשל משנה את עמדתו לטובת פתרונות רדיקליים יותר, שיהיו כרוכים בשימוש בכספי ציבור.
בפרשת בר סטרנס, ייתכן שמשלמי המסים בארה"ב ייאלצו לממן את סיוע החירום אם יפסיד הבנק המרכזי של ארה"ב (פדרל ריזרב) כסף בגין קו האשראי בסך 30 מיליארד דולר שיעניק לבנק.
פולסון נזהר לא לפסול התערבות ממשלתית בכל נסיבות שהן. פקידים במשרד האוצר בדקו התערבויות ממשלתיות בעבר, כולל הפעלת התאגיד להענקת הלוואות לרוכשי יחידות דיור כדי למנוע את עיקולן משנות השלושים של המאה העשרים, וזאת כדי להפיק לקחים רלבנטיים למשבר הנוכחי.
בעקבות משבר בר סטרנס, נראה שהממשל מאותת על הגמשת עמדתו לגבי התמיכה בפעילותם הסדירה של השווקים. פקידי ממשל עושים מאמצים להדגיש כי הצלתו של בר סטרנס אינה צריכה להתפרש כהצלתו של בנק מסוים אחד, אלא כצעד הכרחי לשמירה על יציבותה של המערכת הפיננסית כולה, כולל הבנקים הגדולים בוול סטריט והבנקים המסחריים הקטנים יותר. הפקידים מקפידים לציין כי קיים הבדל ברור בין התערבות ישירה לבין סיכון כמות מסוימת של כספי הציבור כדי לתמוך בשוקי המגזר הפרטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.