עסקים יחויבו בתשלום ארנונה על פי מחזור בית העסק ולא על פי השטח- כך קובעת הצעת חוק חדשה שהגיש ח"כ חיים כץ (ליכוד) לשינוי חישוב חיוב הארנונה. כיום שיעור הארנונה נגבה מבעלי עסקים לפי השימוש ולפי השטח בו נמצא העסק ואילו על פי הצעת החוק סכום תשלום הארנונה יורכב משני מרכיבים: חלק מהתשלום ייעשה על פי תעריף ארנונה מינימלי שייקבע על פי שטח העסק וללא התחשבות בסוג העסק, ואילו יתרת הארנונה תשולם בהתאם למחזור הכספי של העסק באותה שנה, כאשר המחזור ידווח לרשות המקומית לפי נתוני רשויות המסים. שיטת גבייה זו מקובלת בכמה מדינות באירופה ונועדה לסייע לעסקים קטנים כדי לאפשר להם להתפתח.
לדברי כץ, שינוי חישוב שיטת הארנונה יגרום לכך שהרשות המקומית תראה בעסק ככלי שמייצר עבורה הכנסות ולפיכך תהיה מעוניינת לעזור לו. הצעת החוק גובשה בעקבות פנייתו של ארנון גלעדי, סגן ראש עיריית תל אביב, שם נבחן יישום ההצעה במסגרת רפורמה בארנונה לעסקים שנועדה לסייע לעסקים קטנים ובינוניים. ועדה מיוחדת שהקימה העירייה בראשותו של ארנון בוחנת מחדש את שיטת הגבייה הנהוגה בעיר.
לדברי גלעדי, המשמש גם יו"ר סיעת הליכוד בעיריית תל אביב, הליכוד שם בראש האג'נדה שלו לקדם עסקים קטנים ובינוניים בעיר. "העסק הוא חלק אינטגרלי של הרשות המקומית ולא מייצר הכנסה בלבד. רק בתל אביב מכניסים העסקים הקטנים והבינוניים 2.4 מיליארד שקל ארנונה בשנה". גלעדי הוסיף כי שינוי השיטה יאפשר לעירייה גמישות לעשות שימוש בארנונה ככלי מדיניות. "ההצעה מתמרצת את הרשות לסייע להתפתחותם של עסקים בתחומה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.