משרד הפנים מתלונן: על כל סגירת מרפסת ביתית מגיעים לוועדה המחוזית

"85% מהנושאים המטופלים בוועדות המחוזיות הן תוכניות נקודתיות. על כל סגירת מרפסת ביתית מגיעים לוועדה המחוזית", כך אמר מנהל אגף פיקוח ובקרה במשרד הפנים דורון דרוקמן, בדיון שקיימה השבוע ועדת הפנים והגנת הסביבה בנושא קיצור וייעול תהליכי תכנון בוועדות המחוזיות לתכנון ובנייה.

יוזם הדיון, ח"כ מאיר פרוש, טען כי האופן שבו מטופלות היום פניות יזמים לאישור תוכניות בניין עיר (תב"ע) מעודד פקידים לעצלנות ויוצר מריחת זמן. "כשהחוק מאפשר פרקי זמן ממושכים כמו 60 יום להפקדה, למה שהפקידים ימהרו?", תמה פרוש. ח"כ דוד אזולאי, שניהל את הדיון בוועדה, הוסיף כי "עוד לא היה שר פנים שלא העלה את הבעיה והכריז שיש לקצר תהליכים אבל פתרון עדיין אין. משרד הפנים צריך לתת מענה לסחבת על ידי קיצור זמן ההפקדה והקמת מסלול ירוק לתוכניות לא בעייתיות".

נציגי משרד הפנים קיבלו את הביקורת על משך הטיפול וסיפרו כי בקרוב יצא מכרז להוספת אדריכל אחד נוסף בכל ועדה מחוזית על מנת להגדיל את כוח האדם. צעד נוסף עליו דיווחו ממשרד הפנים הוא כי בימים אלה מתגבשת סופית הצעת חוק ממשלתית לרפורמה מקיפה בתחום תכנון הבנייה שצפויה להגיע לאישור הכנסת במהלך מושב הקיץ.

במהלך הדיון הוצג מחקר שהוכן על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת ממנו עולה כי בין השנים 2004-2002 הליכי תכנון נמשכו 26 חודשים בממוצע, ובשנים 2006-2004 -20 חודשים בממוצע.

עו"ד אבני, המייצג יזמי נדל"ן שנכח בדיון סיפר כי "ליזם שרוכש קרקע יש אי ודאות מוחלטת לגבי מה יוכל לעשות עימה. יזמים רבים מחוץ לארץ מרימים ידיים מראש כי הם לא מוכנים לקנות חתול בשק, וכך מדינת ישראל מוותרת על הון זר".