למרות כל הלחצים על משרד האוצר והקמפיין האישי נגד ראש הממשלה בעניין בית החולים באשדוד, נראה כי הקמתו תידחה שוב בחודשים ארוכים.
ועדת המכרזים, הכוללת נציגים ממשרד האוצר, משרד הבריאות ומינהל מקרקעי ישראל, החליטה שלא להסתפק בשלוש ההצעות שהוגשו במכרז המקדים (RFI) להקמת בית החולים, אלא לפרסם מכרז פומבי שקורא לגופים נוספים להגיש הצעות בעניין. על-פי הודעת משרד האוצר, המכרז "צפוי להתפרסם בחודשים הקרובים".
ההצעה המשמעותית ביותר שהוגשה בהליך ה-RFI היתה של עמותה חרדית בשם "רפואה וישועה", שביקשה להקים בית חולים ציבורי עם אפשרות להעניק שירותי רפואה פרטיים בהיקף של 25% מן הפעילות. רשת בתי החולים הפרטיים "אסותא" שבבעלות מכבי ביקשה תחילה להקים בית חולים פרטי, אולם לבסוף התיישרה לפי המודל של רפואה וישועה. גם חברת אלקטרה נדל"ן הגישה הצעה, הקשורה בעיקר להליך הבינוי.
אחרי שהתברר כי בכנסת ובעיריית אשדוד ישנה העדפה ברורה לקבל את ההצעה של רפואה וישועה, לא מעט בגלל אינטרסים פוליטיים הקשורים בבחירות הקרובות לראשות עיריית אשדוד, החליטו באסותא ובאלקטרה לאחד כוחות, עם ישועה ורפואה. כאמור, בסופו של דבר הוחלט כעת לפרסם מכרז נוסף שיעכב את הקמת בית החולים. בינתיים, עמותת "רפואה וישועה" לא חיכתה להמשך ההליכים בעניין בית החולים, וכבר החלה להקים באופן מואץ מרכז רפואי גדול, שיהווה פלטפורמה לבית החולים (ראו תמונה).
העיר אשדוד נחשבת לחמישית בגודלה בישראל והיא מונה 230 אלף תושבים - היחידה מהערים הגדולות ללא בית חולים. במשרד האוצר עיכבו במשך שנים את יישומו של החוק להקמת בית החולים, בטענה כי תושבי העיר יכולים לנסוע כ-20 דקות לברזילי באשקלון וקפלן ברחובות. תושבי העיר טענו כי הנסיעה ממושכת יותר בשעות העומס, ולא פעם הדבר עלה בחייהם של תושבים.
ד"ר יחיאל לסרי, יו"ר מטה המאבק למען הקמת ביה"ח וממלא מקום ראש עיריית אשדוד, אמר היום בתגובה: "אנו מברכים על ההתקדמות, אך עוד לא הגיע הזמן לצאת לחגיגות. בעבר כבר פורסמו שני מכרזים שכללו 'עזים' שנועדו להכשיל, ועובדה שלא ניגש אף יזם למכרז. אנו מקווים כי הפעם אין מדובר בתרגיל סחבת נוסף של משרד האוצר".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.