כמו ברמת אביב: דמי השכירות לחנויות באזורים החרדיים דומים לקניונים יוקרתיים

שכר הדירה לחנות בשכונת גאולה בירושלים עומד על 200 דולר למ"ר, בדומה לשכר הדירה בחנות ממוצעת בקניון רמת אביב

כללי ההיצע והביקוש הפכו את מחירי השכירויות באזורי המסחר החרדיים לאבסורד, כך שהם עולים על המחירים באזורי מסחר בולטים בתל אביב ומשתווים לדמי השכירות בקניונים היוקרתיים בגוש דן. כך עולה מבדיקה שערכה רשת אופטיקה הלפרין ברחבי הארץ.

הבדיקה העלתה כי מחיר שכר הדירה לחנות בשכונת גאולה בירושלים, עומד על 200 דולר למ"ר, בדומה לשכר הדירה בקניון רמת אביב.

עוד עולה מהבדיקה כי דמי השכירות הנגבים ברחוב רבי עקיבא בבני ברק, המזוהה אף הוא עם המגזר החרדי, עומדים על 80 עד 100 דולר למ"ר. מחיר זה דומה למחיר שנגבה בקניון איילון ברמת גן. לעומת זאת, בדיזנגוף סנטר בתל אביב דמי השכירות עומדים על 70 דולר למ"ר, ברחוב ביאליק ברמת גן על 60 דולר למ"ר וברחוב אבן גבירול על 45 עד 50 דולר למ"ר. כמו כן, ברחוב יפו בירושלים, המתאפיין בריכוז של חנויות לציבור החרדי, דמי השכירות הם ברמה של 80 דולר למ"ר.

"בשל מחסור בחנויות להשכרה בשכונת גאולה בירושלים", אמר יעקב הלפרין, מנכ"ל ומבעלי רשת אופטיקה הלפרין, "בעלי החנויות מבקשים 200 דולר למ"ר בממוצע. ברבי עקיבא בבני ברק רמת המחירים גבוהה ב-30% מרחוב ביאליק ברמת גן".

לדבריו, "בשנה האחרונה מדובר במגמה שהולכת וגוברת. לפני שנה אפשר היה לשכור חנויות בשכונת גאולה בירושלים ב-150 דולר למ"ר. כיום אין חנויות והכל הולך עם דמי פינוי, שמגיעים עד ל-100 אלף דולר. דתיים לא הולכים לקניונים ורוב ההתנהלות של האדם החרדי היא סביב הרחוב וככזה הרחוב הוא למעשה מרכז מסחרי בדיוק כמו קניון איילון.

"בגאולה יש חנויות באורך של 150 מטר בכל צד, זאת אומרת שיש 300 מטר מסחר, והחנויות כמובן צפופות וקטנות. הציבור החרדי מתרבה והרבנים לא מעודדים קנייה בקניונים משום שיש שם בתי קולנוע וחנויות לא צנועות".

מנהל החטיבה המסחרית של אנגלו סכסון תל אביב, אורן גלזר, אמר כי "באזורי המסחר החרדיים מדובר בשטח צפוף וזהו אזור מסחרי חזק, מה שהופך את הרחוב לאטרקטיבי ומגדיל את הביקושים, כך שהכניסה לשם קשה".