מכירות בתים קיימים בארה"ב ירדו באפריל ב-1% ומלאי הבתים והדירות שעומדים למכירה ועדיין לא נמצאו להם קונים עלה לשיא חדש. כך לפי נתונים שפורסמו ביום ו', המשאירים את הרושם שהמשבר בשוק הדיור לא יסתיים במהירות.
ההתאחדות הארצית של מתווכי הנדל"ן בארה"ב דיווחה כי מכירות בתים קיימים (לא חדשים) ירדו באפריל ב-1% ל-4.89 מיליון יחידות בקצב שנתי. קצב המכירות עלה במקצת על מה שצפה וול סטריט, אך מלאי יחידות הדיור הלא מכורות עלה ב-10.5% ל-4.55 מיליון יחידות.
סימן מובהק להאטה
בקצב המכירות של אפריל, ההיצע של יחידות הדיור שווה ל-11.2 חודשי מכירות, הנתון הגבוה ביותר מאז ההתאחדות החלה לעקוב אחר מכירות בתים פרטיים ב-1999. "העלייה במלאי הדירות והבתים מאותתת שההאטה בשוק הדיור תימשך כל השנה הנוכחית והרבה מהשנה הבאה", אמר מארק זאנדי, הכלכלן הראשי של אתר אקונומי.קום של מודי'ס.
המניות האמריקניות עלו במקצת בתגובה ראשונית לנתונים, מאחר שקצב המכירות עלה על הצפוי, אך לאחר מכן חזרו לרדת כאשר השוק עיכל את הנתונים, יחד עם התחדשות הקפיצה במחירי הנפט. מדד דאו ג'ונס נסגר ביום ו' בירידה של 146 נקודות, 1.1%.
חיסול מלאי
הנתונים הראו שהמחיר החציוני של בית/דירה בארה"ב ירד באפריל ב-8% ביחס לאפריל 2007, ל-202,300 דולר. באחוזים, זו היתה הירידה השנייה בגודלה מאז 1999, אחרי ירידה תלולה יותר שנרשמה בפברואר.
"ההפתעה הגדולה היתה שמלאי הבתים/דירות הלא מכורים עלה לשיא", אמר רודי נרבאס, אנליסט בכיר ב-4Cast בניו יורק, "זה אומר לנו לכאורה שיהיה צורך בעוד ירידת מחירים כדי לחסל את המלאי הזה".
ביום ה' פורסם נתון לפיו ירידת מחירי הבתים הואצה ברבעון הראשון של השנה. המשרד הפדרלי לפיקוח על מפעלי הדיור, OHEO, דיווח שמדד המחירים שלו ירד ב-1.7% ברבעון הראשון, הירידה התלולה ביותר ב-17 שנות קיומו של המדד. מדדי מחירי דיור אחרים ירדו בשיעורים תלולים יותר. מדד S&P/קייס שילר שמתייחס ל-20 המרכזים העירוניים הגדולים בארה"ב ירד ב-12.7% ב-12 החודשים עד פברואר, וב-15.8% מהשיא שנרשם ביוני 2006. מדד מארס יתפרסם מחרתיים (ג').
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.