ועדת מומחים, בראשות פרופ' אלון טל, מצאה שתי חלופות מתאימות להקמת בית המלון בעמק ססגון שבפארק תמנע, אותו מתכנן היזם יואב איגרא בהשקעה של חצי מיליארד שקל. את דו"ח החלופות הזמינה מפרופ' טל השדולה הסביבתית-חברתית בכנסת, בראשות ח"כ הרב מיכאל מלכיאור וח"כ ד"ר דב חנין, בעקבות מחאה ציבורית נרחבת, הנמשכת מזה כשנתיים, שקראה שלא להקים את המלון דווקא באזור פארק תמנע.כחלק מהמחאה עתרה אגודת אדם טבע ודין לביהמ"ש בדרישה להחזיר לוועדה המחוזית לעיון מחודש את תוכנית המלון. הקמת המלון אושרה בוועדה המחוזית דרום ב-1995 והתוכנית המפורטת ב-2006.
לדעת הוועדה, חלופת דרום למבואה טובה יותר, שכן האתר קרוב יותר לתשתיות קיימות ועתידיות, הוא בעל נגישות גבוהה ונצפות נמוכה. חלופת צפון למבואה נהנית גם היא מנגישות טובה יותר.
תוכניתו של איגרא כוללת הקמת בית מלון, שבו 400 חדרים, הבנויים על פני מתחם בשטח של כ-120 דונם. המתנגדים לתוכנית אמנם אינם סבורים שאין להקים את המלון, אך לדעתם יש להקימו במקום אחר. לטענתם, אין סיבה לפגוע באחד המקומות היחידים שנותרו טבעיים בשטח זה. איגרא טוען מנגד כי מלון באזור ישמש כאלטרנטיבה לאילת ויגדיל את כמות הטיולים באזור.
לדברי מנכ"ל קבוצת איגרא, מיקי חברוני, להחלטה לשנות את מיקום המלון יש השלכות נרחבות, שכן עד היום השקיעה איגרא בתוכניות כ-15 מיליון שקל. אם יוחלט לשנות את התוכנית, כסף זה ירד לטמיון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.