מכרז הנדל"ן של מתחם השוק הסיטונאי בתל אביב עולה הילוך, וכעת מתבררים פרטים ראשונים על המתמודדים במכרז ועל אופי המשתתפים בו. ל"גלובס" נודע כי מבין מספר המתעניינים במכרז שנאמד ב-50-60 גופים, עלו לשלב השני שייפתח מחר (ג') 22 קבוצות שכבר קיבלו את מסמכי המכרז.
מדובר ב-22 משקיעים, חברות, קרנות השקעה וגופים מוסדיים נפרדים, כאשר למעלה ממחציתם הם בינלאומיים. המכרז מתקדם במהירות יחסית, כאשר כבר באמצע אוגוסט יוגשו ההצעות הכספיות הראשונות ובספטמבר צפויה ליפול ההחלטה על זהות הזוכה במכרז.
גורמים המקורבים להליך המכירה ציינו, כי הנתון המשמעותי המתברר לאחר הסינון הראשוני הוא ההשתתפות הערה של גורמים בינלאומיים משמעותיים וכבדים, שרואים במכרז הזדמנות עסקית גדולה וחד פעמית בישראל. מדובר בקרנות השקעות, חברות פיתוח, יזמות ובנייה בינלאומיות ויזמים פרטיים בעלי הון אישי עצום, בעיקר יהודיים. כאמור, מיעוט מבין העולים לשלב הבא הן חברות וגופים ישראליים, כאשר ל"גלובס" נודע שביניהם מצויה גם קבוצת הרוכשים שמאגדת אנשי היי-טק ושוק ההון.
המוכרים של מתחם השוק הסיטונאי הם עיריית תל אביב וחברת השוק הסיטונאי המאגדת בתוכה עשרות בעלי דוכנים בשוק, סיטונאים פרטיים, רשתות השיווק וחברות גדולות דוגמת תנובה. את המכרז מלווים סיטי בנק ומשרד עוה"ד שרגא בירן ושות'.
לפי הערכות, ההצעות בשלב השני יהיו 1.2-1.5 מיליארד דולר, וזאת במידה ולזוכה יוענקו 100% מהזכויות לבניית למעלה מ-550 אלף מ"ר. גורמים אלה מציינים כי ההתעניינות הבינלאומית היא תעודת בגרות לשוק הנדל"ן בישראל.
ההתעניינות הבינלאומית מוסברת בשילוב שני גורמים: כסף נזיל של מאות מיליארדי דולרים של גופים שונים שמימשו נכסים, והזדמנויות השקעה מועטות יחסית בנדל"ן ברחבי העולם, כאשר המימון הפך יקר וקשה יותר. בישראל צפויים הבנקים לאשר בקלות יחסית את מימון הפרויקט בלב אזור הביקוש בארץ. *
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.