מזוז: התנהגות רוחמה אברהם בפרשת אגרקסקו נושקת לפלילים - אך לא אעמידה לדין

"התנהגותה של אברהם היתה לא ראויה, לא תקינה ובניגוד לכללי האתיקה של הכנסת, ואף נושקת לשדה הפלילי", קובע מזוז בהחלטתו

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט שלא להעמיד לדין את השרה רוחמה אברהם-בלילא בפרשת אגרקסקו. "התנהגותה של אברהם היתה לא ראויה, לא תקינה ובניגוד לכללי האתיקה של הכנסת, ואף נושקת לשדה הפלילי", קובע מזוז בהחלטתו. ואולם, לאחר בחינת הראיות והעדויות הוחלט ש"אין תשתית מספקת, במידה הדרושה במשפט פלילי, לשם הגשת כתב אישום".

ב-2004 נסעו הח"כים אברהם ואלי אפללו לחו"ל במימון אגרקסקו, החברה לייצוא חקלאי שבבעלות האיגודים החקלאיים ותנובה, כדי להתרשם מפעילותה. הם שהו עשרה ימים בארה"ב ויום אחד באירופה, אף ששנה קודם לכן, אסרה עליהם ועדת האתיקה של הכנסת לעשות כן. אברהם אף ניצלה חלק מהביקור בארה"ב לעניינים פרטיים.

אחרי הנסיעה, פנה מנכ"ל אגרקסקו לח"כ אברהם בבקשה לסייע להשיב לחברה את מעמדה כמורשית שב"כ ולבצע בדיקות ביטחוניות על מטענים שהיא מטיסה. אברהם נטלה חלק פעיל בדיון בנושא בוועדת הפנים של הכנסת. לאחר שמבקר המדינה פרסם דו"ח בנושא, מיהרו אפללו ואברהם להחזיר לאגרקסקו את עלות נסיעתם.

ב-2005 ננזפו השניים ע"י ועדת האתיקה של הכנסת ולאחר מכן נפתחה חקירה פלילית נגד אברהם, בחשד לקבלת שוחד (מימון הנסיעה) ולמירמה והפרת אמונים (ניגוד עניינים בהשתתפות בדיון). אפללו לא נחקר כחשוד בשל נסיבות שונות בעניינו, ובראשן העובדה שלא השתתף בדיון בוועדת הפנים.